En hyllning till det finska köttet på Broms

En hyllning till det finska köttet på Broms

Den 23-25 januari hyllar Broms det finska köttet. Tillsammans med Erik Berggren från Gourmetfood serveras utvalda styckdetaljer från Vasa.

Kvällens meny på ben:
Entrecôte 1 kg för 2 personer 459:-/p
Clubstek 400 g 299:-
T-benstek 1 kg för 2 personer 499:-/p

Utan ben:
Entrecôte 230 g 369:-
Entrecôte 230 g 299:-
Ryggbiff 200 g 249:-

Tillbehör:
Tomatsallad, bearnaisesås, haricots verts, pommes frites

Fler detaljer:
Råbiff på finskt ytterlår 175:-/235:-, med kapris, cornichons, dijonsenap
Sliders på hängmörad finsk entrecôte 55:- med dijonnaise, cheddar, karamelliserad lök
Oxkind bourguignon finland 239:- med enrisrökt fläsk, champinjoner, persilja

Vinerna är utvalda av Broms sommelier Caroline Polonius, i samarbete med Johan Lidby Vinhandel.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.