Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Broms

3,8 • 9 recensioner
Broms

Kvarterskrog, delikatessbutik och bageri i ett - populära Broms vid Karlaplan kan liknas vid Östermalms svar på Urban Deli. Här serveras mat från tidig morgon till sen kväll hela veckan, vilket innebär allt från frukost till middag, drinkar och matkassar att hämta med.

Broms har snabbt blivit en fullsatt favorit sedan stället öppnades av krögaren Anna Bauer, som från början drev cateringfirma i sin egen källare i Bromma. Med flytten till Karlavägen breddades konceptet till bistro, bageri, delikatessbutik och catering i ett och samma paket. Tanken är inte att det här ska kännas som en restaurang utan istället lite som någons vardagsrum. Och att Broms passar allt från frukost till eftermiddagshäng, AW, middag och populär helgbrunch märks. Här möts folk hela dagen, och till kvällen blir det lätt fullsatt.

Till frukost serveras frukostmackor, yoghurt, pain au chocolat, espresso och andra frukosttillbehör. Lunch och middag går i fransksvensk bistrostil med internationella inslag, som lax sashimi till lunchen och råbiff på kvällsmenyn. Här hittar du även fransk gårdskyckling från rotisseriet, delikatesser och maffiga desserter. Räkna även med bred vinlista, drinkar, kaffe och avec. Missa inte heller den breda brunchmenyn som serveras på helgen med allt från fattiga riddare till burgare och drinkar. Den som har bråttom möts av delikatessbutik och bageri på vägen in. Här kan du fixa allt från charkuterier till färskt bröd och blommor(!) samt hämta med take away. Sommaren lockar annars med häng på uteserveringen.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Är nog inte lika såld som många andra, det är gott och fräscht men inget jag suktar efter.

Väldigt bra både för barhäng och mat.

Blandad känsla. Trevlig miljö men inte alltid klockren mat.

Broms är en jättetrevlig restaurang som levererar på alla plan. Bäst är deras frukost men även deras lunch, brunch och middag är bra.

Händer även att jag svänger förbi och handlar i deras lilla butik där alla varor håller t... Visa hela »

Ett mycket bra ställe som därmed ofta är fullt. Man behöver boka en stund i förväg och luncherna är galet populära. Ett extra plus för att det även går att äta frukost samt att man kan köpa take-away. Menyn är bra utan att vara f... Visa hela »

Endast beställt mat härifrån men maten kom snabbt och det var saftigt och gott =) så kan rekommendera detta

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Mat & Vin · 2013-11-28

“Utsökta rätter i överflöd.”

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-11-07

“Nya Broms är en fullträff både till mat och atmosfär.”