I Stockholm serveras kött på alla sätt och vis. De köttspecialiserade restaurangerna satsar dessutom allt mer på riktigt fina råvaror. Många krogar har höga ambitioner och fokuserar på unika koncept för att kunna tillfredsställa stockholmarnas, men även turisternas, höga krav och smaklökar som suktar efter vällagade kötträtter. Här har vi samlat riktigt bra köttrestauranger i Stockholm.
Stockholms bästa köttrestauranger
Innehållsförteckning
-
Bästa köttrestaurangerna i Stockholm
- AG – Dela ett förstklassigt stycke kött med en god vän
- Brisket & Friends – Vunnit Gulddraken
- Las Brasas – Spanska influenser
- Griffins' Steakhouse – Helhetsupplevelse i köttets tecken
- Rolfs Kök – Köttkrog av rang
- La Boca – Noga utvalt kött i sydamerikansk kostym
- Blackstone Steakhouse – Nygrillat i Sundbyberg
- Gute – Fina styckdetaljer och valfria tillbehör
- Svartengrens – Stilrent och ambitiöst
- Det Arroganta Svinet – Rökt i garaget
- Adams Smokehouse – Rökt nöt- och lammkött
- Noema – Från grillen
- The Meat – Sydamerikanska smaker
- Erth – Deli och restaurang
- The Old Smokehouse – Vedeldat kött
- Lennart & Bror – Restaurang och kötthandel
- Nya Carnegiebryggeriet – Kött som comfort food
- Glashuset – Trevliga köttalternativ
- Mister French – Kolgrillande fransos
- Sjätte Tunnan – Inget klassiskt steakhouse-tips
- Zink – Kvalitetskött i italienskt stuk
Bästa köttrestaurangerna i Stockholm
Steakhouses och restauranger med riktigt bra kött.
Dela ett förstklassigt stycke kött med en god vän
AG är sedan dag ett en riktig favorit. Den industriellt inspirerade inredningen blandas med stendetaljer och köttstycken som hänger som i en utställningsmonter. Här hängmörar man nämligen köttet själv. På AG är det populärt att dela på rätterna och det lyfter hela middagsbesöket. Redan efter två år i stan hade krogen vunnit utmärkelsen Sveriges Köttkrog lika många gånger (2012 och 2013).
-
Kronobergsgatan 37, Kungsholmen
- Hemsida • 08-410 681 00
- Läs mer på Thatsup
Vunnit Gulddraken
På BBQ-restaurangen Brisket & Friends serveras hickoryrökt kött och vegetariska alternativ i genuin Texas-anda. Här kan du komponera ihop din egen måltid utifrån vad som erbjuds på menyn – och du får äta så mycket du vill. Restaurangen startade i Årsta, där den gjorde storsuccé och vann Gulddraken innan den öppnade även i Vasastan.
-
Upplandsgatan 7, City/Vasastan/Norrmalm Upplagsvägen 18, Hägersten-LiljeholmenBrisket & Friends Vasastan
Upplandsgatan 7, City/Vasastan/NorrmalmBrisket & Friends Årsta
Upplagsvägen 18, Hägersten-Liljeholmen -
Brisket & Friends Vasastan
brisketandfriends.se/17/4/brisket-friends-vasastanBrisket & Friends Årsta
brisketandfriends.se -
Brisket & Friends Vasastan Brisket & Friends Årsta
Spanska influenser
På krogstråket längs Roslagsgatan ligger bland annat Las Brasas, som är lika känt för sina välkomponerade tapas som köttmenyn. På den sistnämnda står bland annat grillat kött och rätter inspirerade av Sydamerika och Spanien. Detta avnjuts i sober miljö som utmärks av det gröna kaklet i lokalen. Det är säkrast att boka bord, men du kan också ha tur och knipa en plats i baren.
-
Roslagsgatan 6, Vasastan
- Hemsida • 08-10 01 53
- Läs mer på Thatsup
Helhetsupplevelse i köttets tecken
Förutom den excentriska och inspirerande inredningen, leverar Griffins' även när det kommer till det essentiella, köttet. Börja med en korv med bröd extraordinare (tryffelmajonnäs och rostad lök) som snacks till fördrinken, följ upp med ett charkblock till förrätt och toppa med oxfilé med tillbehör. Du kommer att bli så mätt och belåten att du inte kommer kunna göra annat än att återvända.
-
Klarabergsviadukten 67, City/Norrmalm
- Hemsida • 08-519 422 70
- Läs mer på Thatsup
Köttkrog av rang
En riktig Stockholmsklassiker som tänker enkelhet och som fokuserar på köttet – något som gav Rolfs Kök en fjärdeplats i Årets Köttkrog 2014. På menyn hittar du bland annat älggryta, entrecôte, fläsksida och rödvinsbrässerade oxkinder. Ett enkelt recept på en köttmiddag av rang.
-
Tegnérgatan 41, City/Vasastan/Norrmalm
- Hemsida • 08-10 16 96
- Läs mer på Thatsup
Noga utvalt kött i sydamerikansk kostym
Här hämtar man inspiration från festliga middagar i Sydamerika och Medelhavsområdet, med bord fyllda av mat och dryck. Menyn, som har ett stort fokus på kött, styrs av köksmästaren Mattias Dahlström som har lång erfarenhet från flera prisbelönta köttrestauranger. Utbudet kan variera från dag till dag, eftersom filosofin är att kött bör vara så marmorerat som möjligt och komma från friska djur.
-
Fredsgatan 12, City/Norrmalm
- Hemsida • 08-428 80 70
- Läs mer på Thatsup
Blackstone Steakhouse
SponsradNygrillat i Sundbyberg
I Sundbyberg har Stockholm fått sin första Blackstone-restaurang, som sedan tidigare finns på flera platser runt om i landet. Här gör man mat som det sprakar om, inte bara av värme, utan även ambition och smak. Du väljer protein, såser och tillbehör, så tar de hand om beställningen vid grillen och serverar maten på en rykande het lavasten.
-
Landsvägen 58, Sundbyberg
- Hemsida • 08-508 777 08
- Läs mer på Thatsup
Fina styckdetaljer och valfria tillbehör
Ett stenkast från Stureplan hittar du den här moderna köttkrogen, tidigare känd som Gute Grill. Här serveras fina styckdetaljer och valfria tillbehör med ambitionen om att vara bästa köttrestaurangen i stan. Rötterna finns på Gotland, men influenserna har breddats och hämtas numera även från övriga världen. Menyn, den är satt av kökschefen David Lundquist, finalist i Årets Kock 2015 och 2016.
-
Brunnsgatan 6, City/Norrmalm
- Hemsida • 08-20 22 36
- Läs mer på Thatsup
Stilrent och ambitiöst
På den minimalistiskt inredda restaurangen Svartengrens hittar du en generös varmrättsmeny, som helt och hållet fokuserar på närproducerade och ekologiska kött- och kycklingrätter. Konceptet är genomtänkt och välarbetat. Om det finns plats kvar efter huvudrätten, rekommenderas något från dessertmenyn.
-
Tulegatan 24, Vasastan
- Hemsida • 08-612 65 50
- Läs mer på Thatsup
Rökt i garaget
Garagekrogen Det Arroganta Svinet drivs av Tommy Granström, som började röka kött på tomten och till slut öppnade restaurang i sitt eget garage. Själv kallar han det Sveriges bästa Texas-BBQ, och 2023 ynglade “Svinet” av sig med en enhet i Kista.
-
Dåntorpsvägen 29, Haninge Isafjordsgatan 16, KistaDet Arroganta Svinet Jordbro
Dåntorpsvägen 29, HaningeDet Arroganta Svinet Kista
Isafjordsgatan 16, Kista - Hemsida • 076-390 50 52
-
Det Arroganta Svinet Jordbro Det Arroganta Svinet Kista
Rökt nöt- och lammkött
På Adams Smokehouse har man inte bråttom, utan låter maten ta sin tid. Ja, hela 10 till 16 timmar faktiskt. Här serveras svenskt nöt- och lammkött som kryddas, röks och varsamt tillagas till perfektion, med tillbehör som friterad potatis, persiskt ris och olika såser och röror.
-
Sankt Eriksgatan 102, Vasastan
- Hemsida • 076-228 17 12
- Läs mer på Thatsup
Från grillen
I det karakteristiska, konkava huset på Birger Jarlsgatan 64, i folkmun ibland kallat “Wallenstam-huset”, hittas den eleganta restaurangen Noema. Menyn består av snacks, mellanrätter, kött och desserter. Välj bland grillat, dagens styckdetalj och andra fina köttbitar som kombineras med tillbehör och såser på klassiskt vis.
-
Birger Jarlsgatan 64, Vasastan/Östermalm
- Hemsida • 08-32 10 00
- Läs mer på Thatsup
Sydamerikanska smaker
Precis som namnet antyder så är det mycket riktigt kött som står i centrum hos The Meat, som ligger vid Centralstationen mitt i city. Här hämtar man inspiration från Sydamerika och serverar grillrätter, burgare, tapas och cocktails med sydamerikanska smaker.
-
Vasagatan 7, City/Norrmalm
- Hemsida • 08-23 80 40
- Läs mer på Thatsup
Deli och restaurang
Erth är en delikatessbutik och restaurang i Hötorgshallen med ett eget franskt rotisseri. Här kan du köpa högkvalitativt kött och äta lunch på plats. Bland annat serveras plat du jour direkt från rotisseriet och "goffamackor" med köttiga pålägg såsom oxbringa, fläsksida och dagens kött.
-
Hötorgshallen, City/Norrmalm
- Hemsida • 08-662 77 72
- Läs mer på Thatsup
Vedeldat kött
The Old Smokehouse kallar sig själva Stockholms första riktiga barbequerestaurang. Här kombineras amerikansk barbecuetradition med svenskt rökhantverk – de eldar nämligen bara med ved. Till det dricker man hantverksöl, amerikanska viner och rombaserade drinkar. Sitter gör man uppe i restaurangen med utsikt över Lännerstasundet, eller nere på bryggan.
-
Smedsuddsvägen 1, Nacka
- Hemsida • 08-715 00 45
- Läs mer på Thatsup
Restaurang och kötthandel
Lennart & Bror kombinerar restaurang och kötthandel, så att de har riktigt bra koll på sitt kött är en underdrift. Menyn varierar lite beroende på vad de får in och skrivs rätt på väggen, men de har bland annat blivit kända för sina goda burgare.
-
Birger Jarlsgatan 83, Vasastan
- Hemsida • 08-612 45 15
- Läs mer på Thatsup
Kött som comfort food
Nya Carnegiebryggeriet är Carlsberg Sveriges och Brooklyn Brewerys kärleksbarn, med restaurang, bar och bryggeri under ett och samma tak. Hit kan man komma på en lokalbryggd öl och comfort food som tagits fram för att passa med drycken, såsom schnitzel, burgare och klassiska kötträtter.
-
Ljusslingan 15, Hammarby sjöstad
- Hemsida • 070-219 81 55
- Läs mer på Thatsup
Trevliga köttalternativ
Här inspireras köket av smaker och dofter från hela världen, med “fun dining” som ledord. Mellanrätter som delas kring bordet är man lite extra förtjusta i, men det finns också större rätter för den som föredrar det. På menyn finns dessutom många smakrika köttalternativ som förändras med säsongerna. En trevlig oas vid kajkanten på Strandvägen.
-
Kajplats 18 Strandvägen, Östermalm
- Hemsida • 08-666 02 02
- Läs mer på Thatsup
Kolgrillande fransos
Mitt i art deco-inspirerade fransosen på Skeppsbrokajen brinner en eld som sätter tonen för hela restaurangen. Inspirationen hämtas från fransk-amerikanska brasserier, med kolgrillat kött och cocktails i festlig miljö.
-
Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla stan
- Hemsida • 08-20 20 95
- Läs mer på Thatsup
Inget klassiskt steakhouse-tips
Medeltidskrogen Sjätte Tunnan i Gamla stan är knappast något steakhouse i klassisk bemärkelse, men kötträtter finns det gott om, och krogen har många gånger hyllats för sin kvalitet på maten. Vad sägs om lite chark, getköttbullar eller kanske mörbakad högrev att kombinera med en egenbryggd "mjölska" eller ett krus mjöd?
-
Stora Nygatan 43, Gamla stan
- Hemsida • 08-440 09 19
- Läs mer på Thatsup
Kvalitetskött i italienskt stuk
På Zink jobbar man enbart med utvalda kvalitetsråvaror, för att kunna erbjuda så rena och äkta smaker som möjligt. Restaurangen är förvisso ingen renodlad köttkrog, men på menyn hittar du ett brett utbud av riktigt fina kötträtter som lammlägg som varsamt kokats i 24 timmar, entrecôte och olika varianter av kalv. Varje vardag serveras även dagens kötträtt till lunch.
-
Grev Turegatan 20, Östermalm
- Hemsida • 08-684 238 01
- Läs mer på Thatsup