
Stockholms bästa köttrestauranger
Uppdaterad 7 dec 2022
I Stockholm serveras kött på alla sätt och vis. De köttspecialiserade restaurangerna satsar dessutom allt mer på riktigt fina råvaror. Många krogar har höga ambitioner och fokuserar på unika koncept för att kunna tillfredsställa stockholmarnas, men även turisternas, höga krav och smaklökar som suktar efter vällagade kötträtter. Här har vi samlat riktigt bra köttrestauranger i Stockholm.
AG
Kronobergsgatan 37, Kungsholmen


Dela ett förstklassigt stycke kött med en god vän
AG är sedan dag ett en riktig favorit. Den industriellt inspirerade inredningen blandas med stendetaljer och köttstycken som hänger som i en utställningsmonter. Här hängmörar man nämligen köttet själv. På AG är det populärt att dela på rätterna och det lyfter hela middagsbesöket. Redan efter två år i stan hade krogen vunnit utmärkelsen Sveriges Köttkrog lika många gånger (2012 och 2013).
Vassa Eggen
Birger Jarlsgatan 29, City/Östermalm/Norrmalm

Vällagade stekar och ordentligt med protein
Här vet kockarna hur en riktigt bra stek ska smaka. Vassa Eggen har med åren blivit ett högklassigt steakhouse, där man serverar vällagade och generösa köttbitar. Restaurangens pig shoulder, Dakota Ribeye eller Nebraska Beef bjuder på en smakexplosion, som riktigt smälter i munnen.
Brisket & Friends
2 adresser



Vunnit Gulddraken
På BBQ-restaurangen Brisket & Friends serveras hickoryrökt kött och vegetariska alternativ i genuin Texas-anda. Här kan du komponera ihop din egen måltid utifrån vad som erbjuds på menyn – och du får äta så mycket du vill. Restaurangen startade i Årsta, där den gjorde storsuccé och vann Gulddraken innan den öppnade även i Vasastan.
Brisket & Friends Vasastan
Texas Longhorn
Humlegårdsgatan 1, Östermalm


Mötesplats i saluhallen
Inuti Östermalms Saluhall hittar du detta avslappnade steakhouse som serverar fina styckdetaljer och tillbehör. Här kan du botanisera bland amerikanska och mexikanska grillrätter, cocktails, vin, öl, bubbel och alkoholfria alternativ. Från balkongen har du utsikt över saluhallen.
Griffins' Steakhouse
Klarabergsviadukten 67, City/NorrmalmHelhetsupplevelse i köttets tecken
Förutom den excentriska och inspirerande inredningen, leverar Griffins' även när det kommer till det essentiella, köttet. Börja med en korv med bröd extraordinare (tryffelmajonnäs och rostad lök) som snacks till fördrinken, följ upp med ett charkblock till förrätt och toppa med oxfilé med tillbehör. Du kommer att bli så mätt och belåten att du inte kommer kunna göra annat än att återvända.
Rolfs Kök
Tegnérgatan 41, City/Vasastan/Norrmalm



Köttkrog av rang
En riktig Stockholmsklassiker som tänker enkelhet och som fokuserar på köttet – något som gav Rolfs Kök en fjärdeplats i Årets Köttkrog 2014. På menyn hittar du bland annat älggryta, entrecôte, fläsksida och rödvinsbrässerade oxkinder. Ett enkelt recept på en köttmiddag av rang.
Folkparken
Sveavägen 53, VasastanAmerikansk BBQ med internationell touch
Folkparken på Sveavägen satsar på genuin amerikansk BBQ och inspirationen till restaurangen är hämtad från ställen som Vesterbro i Köpenhamn och Brooklyn i New York. Köket har bland annat ett stort amerikanskt rökskåp och en argentinsk kolgrill. I entrén finns även Grillkiosken, ett perfekt alternativ när du har bråttom och vill köpa med dig maten. I källaren hittar du Folkparkens tap-room, med ölkranar i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet.
GUTE
Brunnsgatan 6, City/NorrmalmFina styckdetaljer och valfria tillbehör
Ett stenkast från Stureplan hittar du den här moderna köttkrogen, tidigare känd som Gute Grill. Här serveras fina styckdetaljer och valfria tillbehör med ambitionen om att vara bästa köttrestaurangen i stan. Rötterna finns på Gotland, men influenserna har breddats och hämtas numera även från övriga världen. Menyn, den är satt av kökschefen David Lundquist, finalist i Årets Kock 2015 och 2016.
Erth
Hötorgshallen, City/Norrmalm





Deli och restaurang
Erth är en delikatessbutik och restaurang i Hötorgshallen med ett eget franskt rotisseri. Här kan du köpa högkvalitativt kött och äta lunch på plats. Bland annat serveras plat du jour direkt från rotisseriet och "goffamackor" med köttiga pålägg såsom oxbringa, fläsksida och dagens kött.
BOO Burgers & Barbecue
Götgatan 62, Södermalm



Smashburgare och low 'n' slow
På BOO Burgers & Barbecue tycker man att mat inte behöver vara komplicerad för att smaka gott. Enkla medel och noggrant utvalda råvaror räcker långt – i alla fall om man frågar dem. Här tillagas burgare enligt smash-tekniken och barbecue-rätter enligt low 'n' slow-metoden, med hickoryved.
BOO Burgers & Barbecue Södermalm
Emils Gastrobar & Restaurang
Regeringsgatan 88, City/Norrmalm





Smakrikt i city
På bästa läge på Regeringsgatan huserar den färgglada och eleganta Emils Gastrobar & Restaurang. Här serveras mellan- och huvudrätter med svenska och europeiska smaker, med en förkärlek till fisk och kött. Bland kötträtterna hittar man både råbiff, lammracks, ryggbiff och fläskfilé med goda såser och tillbehör.
Emils Gastrobar & Restaurang
Zink
Grev Turegatan 20, ÖstermalmFrån svenska köttbönder
Gastrotek Zink på Östermalm är en favorit bland många köttfantaster. På restaurangen står grillen i centrum och köttet som serveras kommer i största möjliga mån från svenska köttbönder. Här hängmörar man själva och handplockar charkuterier från utvalda gårdar i Spanien, Italien och Frankrike. Är du på ett spontant humör kan du låta dig själv överraskas genom att beställa in 'dagens kött'.
Sjätte Tunnan
Stora Nygatan 43, Gamla stan


Inget klassiskt steakhouse-tips
Medeltidskrogen Sjätte Tunnan i Gamla stan är knappast något steakhouse i klassisk bemärkelse, men kötträtter finns det gott om, och krogen har många gånger hyllats för sin kvalitet på maten. Vad sägs om lite chark, getköttbullar eller kanske mörbakad högrev att kombinera med en egenbryggd "mjölska" eller ett krus mjöd?
Svartengrens
Tulegatan 24, VasastanStilrent och ambitiöst
På den minimalistiskt inredda restaurangen Svartengrens hittar du en generös varmrättsmeny, som helt och hållet fokuserar på närproducerade och ekologiska kött- och kycklingrätter. Konceptet är genomtänkt och välarbetat. Om det finns plats kvar efter huvudrätten, rekommenderas något från dessertmenyn.
Trivas
Hantverkargatan 76 C, Kungsholmen




Spanska förtecken
Här är det lätt att trivas, i de ljusa lokalerna på Hantverkargatan inredda med rustika träbord, läderstolar och handgjort terrakottakakel på väggarna. På menyn står tapas och lite större grillrätter med kött som entrecote, ryggbiff och iberico.