Espresso House Espresso House

Espresso House lanserar Semla Latte

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Från och med den 16 februari kommer gäster på Espresso House att hitta Semla Latte på menyn – en modern och spännande tolkning av hetvägg.

När cafékedjan satsar på semmeldagen, så gör de det rejält. Med Semla Latte på menyn, möts det bästa av två världar. En latte med espresso och ångspunnen mjölk, toner av mandel, grädde och sedan pricken över i:et – locket av en semla pudrat med florsocker.

Semlans lock är bakat på surdeg på caféets egna bageri, och för den som verkligen älskar semlor går det att kombinera den nya latten med den klassiska semlan, som även den finns på menyn.

– Det kändes som en självklarhet att kombinera vår kärlek för riktigt bra kaffe samt goda bakverk och göra en modern take på vår svenska, klassiska hetvägg – en semla som serveras i ett fat med varm mjölk. Det blev vår Semla Latte som vi hoppas många är nyfikna på, säger Jussi Merimaa, Innovationschef på Espresso House.

Läs även: Här hittar du fler goda semlor i Stockholm.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.