Espressobar från Södermalm öppnar på PUB

Nu kan man dricka ett ovanligt specialrostat kaffe på PUB - i maj fick nämligen populära Espressino på Götgatan ett nytt syskon i city. Espressino PUB samarbetar med det svenska rosteriet Select Origin Coffee, och kaffet bryggs på en maskin som är först av sitt slag i Sverige.


Som espressobar har Espressino på PUB hittat en helt egen nisch på Stockholms kaffehimmel. Istället för att haka på det italienska tåget hela vägen ut drivs kaffebaren tillsammans med det svenska mikrorosteriet Select Origin Coffee som grundades 2010 och rostar på australiensiskt vis, med inspiration och erfarenhet från Sydney. Fokus ligger just på kaffet, som rostas någonstans mellan det mörka italienska och ljusa skandinaviska. Tanken är att få ett smakrikt kaffe utan bränd eller bitter eftersmak, och att det ska vara rostat med passion och omsorg.


Till konceptet hör också själva kaffemaskinen, Sveriges första Spirit-espressomaskin från holländska Kees van der Westen som hanteras av Select Origins egen barista Bernie. För den som är sugen på att testa någon av blandningarna hemma finns de att köpa med sig på påse. Annars är Espressino öppet för alla som är sugna på att ta en lätt lunch, smaka på något av bakverken från kafédisken eller titta på folk från sommaruteserveringen på Hötorget. Espressino finns att hitta på varuhusets entréplan.


Mer information och bilder: Espressino PUB, Espressino Götgatan