Etoile växer – satsar på upplevelsen

Etoile växer – satsar på upplevelsen

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Nu tar enstjärniga Restaurant Etoile över grannlokalen och blir därmed 200 kvadratmeter större. Tanken är att skapa en upplevelse för gästerna, genom att låta dem följa med in i köket och ta del av matlagningen.

Bakom Etoile står de två välmeriterade kockarna Jonas Lagerström och Danny Falkeman, som tidigare bland annat har jobbat på Fat Duck i London och stjärnkrogen Gaggan i Bangkok. I år belönades deras nordiska restaurang på Norra Stationsgatan med en stjärna i Guide Michelin och nu utökas den alltså med lokalen intill. Men trots att ytan växer från 70 till 270 kvadratmeter behålls antalet sittplatser, berättar krögarna för White Guide.

Med hjälp av det utökade utrymmet ska de istället låta gästerna ta del av processen och hantverket i köket, vilket ska bli en del av hela upplevelsen. Kvällarna på Etoile kommer därmed att inledas i loungen innan gästerna bjuds in i testköket och därefter fortsätter till matsalen, skriver White Guide.

Etoile planeras öppna i sin nya skepnad i januari 2021, men innan dess fortsätter man att hålla öppet som vanligt.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.