Etoile växer – satsar på upplevelsen

Nu tar enstjärniga Restaurant Etoile över grannlokalen och blir därmed 200 kvadratmeter större. Tanken är att skapa en upplevelse för gästerna, genom att låta dem följa med in i köket och ta del av matlagningen.

Bakom Etoile står de två välmeriterade kockarna Jonas Lagerström och Danny Falkeman, som tidigare bland annat har jobbat på Fat Duck i London och stjärnkrogen Gaggan i Bangkok. I år belönades deras nordiska restaurang på Norra Stationsgatan med en stjärna i Guide Michelin och nu utökas den alltså med lokalen intill. Men trots att ytan växer från 70 till 270 kvadratmeter behålls antalet sittplatser, berättar krögarna för White Guide.

Med hjälp av det utökade utrymmet ska de istället låta gästerna ta del av processen och hantverket i köket, vilket ska bli en del av hela upplevelsen. Kvällarna på Etoile kommer därmed att inledas i loungen innan gästerna bjuds in i testköket och därefter fortsätter till matsalen, skriver White Guide.

Etoile planeras öppna i sin nya skepnad i januari 2021, men innan dess fortsätter man att hålla öppet som vanligt.