Stockholms champagneälskare kan markera den 14 oktober i kalendern. Då bjuder Copine in till ett exklusivt gästspel med det franska champagnehuset Charles Heidsieck, där exportchef Maxime Watelet guidar gästerna genom några av husets mest välkända cuvéer.
Kvällen till ära serveras en femrättersmeny som komponerats för att matcha champagner från Charles Heidsieck. På menyn hittas bland annat rösti med taleggio och tryffel, Kalixlöjromstartlet med sveciakräm, lökmousse och brynt smör, piggvar med beurre blanc samt lagrad comté med kanderade nötter. Under middagen berättar Watelet om champagnehusets historia, filosofi och årgångarna som serveras.
– Det blir en kväll med smakmöten på hög nivå, berättelser från Maxime Watelet om champagnehuset och möjlighet att uppleva flera årgångar sida vid sida, säger Jonathan Mattsson, Copines Front of House Manager & Wine Director.
Femrättersmenyn inklusive champagnepaketet kostar 1995 kronor per person. Bordsbokning i god tid rekommenderas då antalet platser är begränsade.