Den 14 oktober gästas Copine av champagnehuset Charles Heidsieck. Den 14 oktober gästas Copine av champagnehuset Charles Heidsieck.

Exklusiv champagnemiddag på Copine

Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Stockholms champagneälskare kan markera den 14 oktober i kalendern. Då bjuder Copine in till ett exklusivt gästspel med det franska champagnehuset Charles Heidsieck, där exportchef Maxime Watelet guidar gästerna genom några av husets mest välkända cuvéer.

Kvällen till ära serveras en femrättersmeny som komponerats för att matcha champagner från Charles Heidsieck. På menyn hittas bland annat rösti med taleggio och tryffel, Kalixlöjromstartlet med sveciakräm, lökmousse och brynt smör, piggvar med beurre blanc samt lagrad comté med kanderade nötter. Under middagen berättar Watelet om champagnehusets historia, filosofi och årgångarna som serveras. 

– Det blir en kväll med smakmöten på hög nivå, berättelser från Maxime Watelet om champagnehuset och möjlighet att uppleva flera årgångar sida vid sida, säger Jonathan Mattsson, Copines Front of House Manager & Wine Director.

Femrättersmenyn inklusive champagnepaketet kostar 1995 kronor per person. Bordsbokning i god tid rekommenderas då antalet platser är begränsade.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.