Fira Norges nationaldag på Ulla Winbladh

Äntligen kan Wärdshuset Ulla Winbladh bjuda på ett riktigt 17 maj-firande igen. Sedan pandemin bröt ut har man inte kunnat, och det betyder att man i år genomför det med lite extra pompa och ståt. På menyn finns allt från norsk kallrökt och inkokt fjordlax till spekemat och blötekaka. Inte nog med det, värdshuset serverar även den limiterade akvaviten Gammel Opland Jubileum – exklusivt i Sverige.

Inför årets traditionsenliga firande av Norges nationaldag den 17 maj på Solliden, Skansen, har Ulla Winbladh skapat en fulländad norsk upplevelse. Det bjuds bland annat på klassiska norska rätter, såsom fjordlax, smörrebröd, spekemat och blötekake – och såklart pölse med lomper till barnen. Den specialkomponerade menyn är framtagen i samarbete med Seafood from Norway och serveras från lunch till middag under hela dagen.

– Efter två år med pandemins restriktioner är vi mer laddade än någonsin inför 17 maj. Norrmännen vet hur man hyllar en nationaldag och vi välkomnar alla att vara med, säger Hanna Williamsson, restaurangchef på Ulla Winbladh, och fortsätter: Stämningen hos oss med folkdräkter och norska flaggor är något som bara måste upplevas!

Som enda restaurang i Sverige serverar Ulla Winbladh även den norska akvaviten Gammel Opland Jubileum. Det är en ny specialutgåva i kraftigt begränsad upplaga som tagits fram för Gammel Oplands 150-årsjubileum (vilket äger rum i år). I dryckesutbudet finns givetvis också klassiker som Lysholms Linie Aquavit, öl, vin och alkoholfria alternativ.

Vill man av anledningar njuta av festlig mat från Norge, men äta den hemma eller på annan plats, kan man beställa en helgpåse från Seafood from Norway under hela veckan. I påsen ingår bland annat nubberöra på Norrøna matjessill och norsk fjordlax, och den beställs via Melanders webbshop.

– Det känns underbart att äntligen få erbjuda stockholmarna ett riktigt 17 majfirande. De flesta svenskar vet att den norska nationaldagen är något speciellt men färre vet hur den faktiskt ska firas, säger Charlotte Rapp, Manager Sverige på Norges Sjömatråd och Seafood from Norway.

– Tillsammans med Ulla Winbladh och Melanders får alla uppleva den magiska känslan av en riktigt god och glad grundlagsdag oavsett om den firas i hemmet eller på värdshuset, avslutar hon.

Firandet på Ulla Winbladh pågår under hela dagen och kvällen den 17 maj.