Five Guys öppnar vid Sergels torg – första i Norden

I början av nästa år öppnar den amerikanska hamburgerkedjan Five Guys sin första restaurang i Norden, närmare bestämt vid Sergels Torg i Stockholm. I bottenvåningen på 5:e Hötorgshuset ska det serveras högkvalitativa burgare med handskurna pommes frites.

I dag finns Five Guys i 24 länder världen över och i början av 2025 är det Sveriges tur att få sin första restaurang. Kedjans nordiska flaggskeppsrestaurang kommer att slå sig ner i det 5:e Hötorgshuset vid Sergels torg.

− 5:e Hötorgshuset är en optimal plats för att inleda Five Guys svenska och nordiska resa. Det är en strategiskt belägen knutpunkt med hög genomströmning av såväl lokalbefolkning som internationella besökare. Här kommer gästerna att erbjudas hela Five Guys-upplevelsen med högkvalitativa hamburgare på färska ingredienser, säger Mohammed Taoussi, vd på Five Guys Scandinavia. 

Öppningen markerar startskottet för kedjans expansion i Sverige och Norden. Nästa steg efter Sverige är en expansion till Danmark. Five Guys restaurang i Stockholm blir cirka 470 kvadratmeter stor och öppnar i början av 2025.