Flippin' Burgers Jon Widegren gästspelar på Kalf & Hansen

Sedan starten för fem år sedan, har Kalf & Hansen haft återkommande gästspel från såväl kockar som musiker. Det nya gästspelet frontas av krögaren och kocken Jon Widegren, grundare av Flippin' Burgers, Lådan och Dogfood.
”Jon lyfter den traditionella snabbmaten till en ny nivå. Han lagar fantastisk mat och lägger stort fokus på kvalitativa råvaror”, säger Rune Kalf-Hansen.

Sedan Flippin' Burgers slog upp portarna har Jon Widegren sett det som en självklarhet att hantverk, närproducerat och ekologiskt ska stå i fokus. Nu gästspelar han på Kalf & Hansen mellan september och oktober.

”Jag känner stor respekt och släktskap med de som tar hållbarhetsfrågorna på allvar och gör dem till utgångspunkt för sin verksamhet. Få aktörer har gjort detta bättre än Kalf & Hansen som dessutom tagit den egentligen helt självklara nordiska nischen när alla vi andra springer runt och leker ameri- kaner. Att utgå från hantverk och ekologi handlar emellertid inte bara om hållbarhet, kanske inte ens främst. Det råkar nämligen även bli bäst kvalitet när vi jobbar så och därför känns det väldigt roligt att få gästspela hos Kalf & Hansen”, säger Jon.

Rätten, som är döpt efter Jons uppväxtsplats Strömsbro, är ett vegetariskt recept som han själv lagar hemma. Strömsbro innehåller ugnsrostad blomkål med en kryddblandning på bland annat kanel, cayennepeppar och kardemumma tillsammans med vitkål, romansallad, fikon, saltrostade mandlar och sojamajonäs. Rätten serveras i ett ekologiskt pitabröd från Saltå Kvarn.

’Strömsbro’ har premiär på Kalf & Hansens restaurang på Rörstrandsgatan 3 onsdagen den 4 september, då Jon själv är på plats mellan klockan 11-14. Gästspelet kommer sedan att finnas på alla Kalf & Hansens restauranger fram till den 13 oktober.