Fokused tar världens största klubbkoncept till Stockholm

Du kanske trodde att du upplevt housemusik i Stockholm. Men du hade fel. Den 25 september intar Renaissance, ett av världens absolut främsta klubbvarumärken, Berns på sin världsturné.

Med mer en 15 år på nacken har klubbkonceptet Renaissance blivit ett begrepp hemma i England och i house-kretsar världen över. Sedan starten 1992 har man levererat lyxiga och glamorösa klubbevent i unika lokaler världen över från London och Ibiza till Beunos Aires, Moskva, Hong Kong och Kuala Lumpur. Gänget bakom Renaissance sägs också vara upphovsmakarna till begreppet "Super-klubb" då man slog igenom med sina extravaganta arrangemang i en tid då den brittiska klubbvärlden dominerades av den nedklädda och sci-fi inspirerade rave-scenen. Ett koncept som andra klubbar snabbt började kopiera.

Renaissance var också först med att börja ge ut mix-CDs med klubben som avsändare och även först med att sälja guld med en sådan samling. Deras skivor har idag sålts i över en miljon exemplar världen över.

Vid Stockholms-besöket står Nick Warren och Dave Seaman, två av klotets största house-DJ:s, bakom skivspelarna. Renaissance håller under sommarhalvåret hov på Ibizas hetaste dansgolv, och musikbolaget Fokused är mer än stolta över att nu kunna presentera dem på svensk mark. Detta är eliten av elektronisk världsmusik, och tillsammans med en oförglömlig ljud- och ljusshow iscensatt av en av genrens största videojockeys vågar Fokused utlova en klubbupplevelse på en nivå långt över det vanliga.

Så du kanske trodde att du upplevt housemusik i Stockholm. Men ta er till Berns 25 september, så ska Rennaissance bevisa varför du hade fel.