Folii får ny systerkrog vägg i vägg

Exakt två år efter att den hyllade vinbaren Folii slog upp dörrarna på Erstagatan öppnar nu restaurangversionen Voisine i lokalen intill. Bakom satsningen står sommelierduon Jonas Sandberg och Béatrice Becher samt kökschefen Sebastian Bjernalt, samma team som driver Folii.

Folii blev snabbt känd som en av stans mest initierade vinbarer, belönad med bland annat Gulddraken och Årets Dryckesupplevelse i White Guide. Nu får den sällskap av systerkrogen Voisine, som beräknas öppna i grannlokalen den 22 januari 2019 - på Foliis tvåårsdag.

- Ambitionen är att öppna stans härligaste kvarterskrog med samma varma, mysiga atmosfär som Folii, och samtidigt kunna erbjuda rejäl, genuin mat lagad av fantastiska råvaror till en vettig peng. Och självklart kommer även Voisine ha en väl vald dryckeslista, säger Jonas Sandberg.

Tillsammans med Béatrice Becher och kökschefen Sebastian Bjernalt ingår han i ett välmeriterat team med erfarenhet från många tunga restauranger, bland annat svenska och internationella stjärnkrogar. Med den nya krogen vill de skapa ett ställe dit man ska vilja gå ofta.

- Vi har alla en gedigen bakgrund inom restaurang och delar samma passion för enkel, vällagad mat, fantastiska viner och genuin service. Och nu när vi har fått ett utomordentligt tillfälle att få skapa vårt drömställe så vill vi ju såklart fylla det med allt det där vi tycker är så fantastiskt med restaurang.

Voisine öppnar den 22 januari och kommer att hålla öppet onsdagar till lördagar från klockan 17.30.