Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Voisine

4,0
4 betyg
Redigera Voisine
Voisine

Ägarduon Beatrice Becher och Jonas Sandberg från hyllade vinbaren Folii står även bakom Voisine vägg i vägg. Här är ambitionen att erbjuda stans härligaste kvarterskrog med vällagad, genuin mat inspirerad av både Frankrike och Sverige.

Voisine öppnade 2019 och blev snabbt ett omtyckt tillskott till grannen Folii, som öppnade två år tidigare. Sedan dess har många stockholmare vallfärdat till Erstagatan för att umgås, äta och ta ett glas vin i området på östra Söder. I Voisines gemytliga matsal serveras moderna bistrorätter med influenser från både det franska och det svenska köket. Sedan restaurangen först öppnade har man byggt om lokalen och gjort upplevelsen lite lyxigare, men atmosfären och känslan har bevarats från starten. Här handlar det om att vara en tillgänglig, generös och härlig bistro som erbjuder vällagad, genuin mat.

Fokus för matlagningen ligger på säsong och kreativitet, och menyn varierar löpande. För den som är vinintresserad har restaurangen även en gedigen vinlista som är synkad med Foliis. Här finns det gott om viner att komplettera maten med, bland annat en och annan raritet. Vill man utforska dryckerna ytterligare erbjuder restaurangen såväl vinprovningar som events, men också olika gästspel och teman tillsammans med Folii. Annars är det bara att göra en djupdykning i det vanliga utbudet. Bakom både Voisine och Folii står de rutinerade sommeliererna Beatrice Becher och Jonas Sandberg.

Användarbilder på Voisine Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Voisine av Cissi L.
  • Bild från Voisine av Cissi L.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
16 feb 2019 · Uppdaterad

Viosine, Follis kompanjon på Erstagatan.
Var där på premiäröppningen och jag må säga att de hade fått till det riktigt trevligt, framförallt taklamporna var dekorativa. Maten då? Jag åt Gös med spenat och potatis och måltide... Visa hela »

1 maj 2019

Folii, som jag älskar, har utökat och öppnat restaurang nästgårds (lokalen bredvid dvs).
Mysig restaurang med en magisk service som förväntat.
Vi tog ostronen till förrätt och de var mycket goda.
På grund av tillfälligt hjär... Visa hela »

15 nov 2020

Helt fantastiskt. Service, mat, dryck och inredning. 10/10!

10 aug 2019

Har vandrat förbi många gånger under byggtiden och undrat hur det ska bli.
Tycker att de lyckats på alls sätt, spännande menyer, cool inredning och närvarande och intresserad service. Väl värt att lämna city och ta sig till Söders utkant... Visa hela »