Ägarduon Beatrice Becher och Jonas Sandberg från hyllade vinbaren Folii står även bakom Voisine vägg i vägg. Här är ambitionen att erbjuda stans härligaste kvarterskrog med vällagad, genuin mat inspirerad av både Frankrike och Sverige.
Voisine öppnade 2019 och blev snabbt ett omtyckt tillskott till grannen Folii, som öppnade två år tidigare. Sedan dess har många stockholmare vallfärdat till Erstagatan för att umgås, äta och ta ett glas vin i området på östra Söder. I Voisines gemytliga matsal serveras moderna bistrorätter med influenser från både det franska och det svenska köket. Sedan restaurangen först öppnade har man byggt om lokalen och gjort upplevelsen lite lyxigare, men atmosfären och känslan har bevarats från starten. Här handlar det om att vara en tillgänglig, generös och härlig bistro som erbjuder vällagad, genuin mat – oavsett om man besöker restaurangen för middag eller lyxig helglunch.
Fokus för matlagningen ligger på säsong och kreativitet, och menyn varierar löpande. För den som är vinintresserad har restaurangen även en gedigen vinlista som är synkad med Foliis. Här finns det gott om viner att komplettera maten med, bland annat en och annan raritet. Vill man utforska dryckerna ytterligare erbjuder restaurangen såväl vinprovningar som events, men också olika gästspel och teman tillsammans med Folii. Annars är det bara att göra en djupdykning i det vanliga utbudet. Bakom både Voisine och Folii står de rutinerade sommeliererna Beatrice Becher och Jonas Sandberg.
Se även Folii