Folkkära Koh Phangan har öppnat på Östermalm

Du behöver inte längre trängas för att tävla om matplatserna på Södermalms populära husthaikoncept Koh Phangan, när de nu har expanderat och (smyg)öppnat ny restaurang på Nybrogatan 8 på Östermalm sedan någon vecka tillbaka.


När svenskarna upptäckte Thailand föddes en ny trend inom vår restaurangvärld. Gängtalet västerlänningar fann snabbt en förkärlek till det paradislika landet och dess kryddstarka och fräscha kost. Och snart blommade oräkneliga thairestauranger, take-awayställen och gatukök upp runt om i Stockholm. Konkurrensen kom tillsammans med populariteten, och det gällde för restaurangerna att hitta sin egen nisch och genuinitet.

Ett av de första koncepten som lyckades hitta sin väg till stockholmarnas hjärta var Koh Phangan döpt efter den gröna ön på Thailands östra sida. Sedan öppningen 1994 har stället med sin spännande och exotiska interiör och sina autentiska rätter lockat nyfikna stadsbor. Tanken bakom restaurangen är att servera en miniresa till det thailändska paradiset och hela krogen inklusive inredning och detaljer är hämtad från Koh Phangan, där idén föddes. Under 90-talet, då restaurangen öppnade gick det inte att få tag på thailändska råvaror i Sverige, så allt importerades direkt från ön.

Så genom att alltid servera mat som lagas på thailändskt vis med äkta ingredienser har krogen lyckats hålla hög kvalitet hela vägen. Och än idag är väntelistan lång, och uteserveringen ofta folkfylld. Men till många thailandsälskares förtjusning kan du nu även avnjuta Koh Phangans paradrätter på en ny adress. Den nyöppnade restaurangen på Östermalm kommer att erbjuda samma koncept, samma exotiska atmosfär och samma anda, men på ny adress.

Information:

Koh Phangan Östermalm

Koh Phangan Södermalm

Foto: Koh Phangan (Koh Phangan på Södermalm)