Foodora öppnar matbutik – levererar inom 30 minuter

Nu öppnar den första Foodora Market på Högbergsgatan 48 på Södermalm i Stockholm. Butiken levererar allt från köttfärs till batterier hem till kunden inom 30 minuter från beställning.

Inom kort slår dörrarna upp för den första butiken i sitt slag på Söder. Fler Foodora Markets kommer att rullas ut inom kort för att täcka hela Stockholms kärna, därefter är planen att finnas på flera platser runt om i Sverige.

Matbutiken blir en hybrid mellan fysiska och digitala butiker. Butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av produkter liknande det man kan hitta i en vanligt livsmedelsbutik. Skillnaden mellan gårdagens livsmedelsbutik är att Foodoras butiker enbart är ägnade åt att uppfylla onlinebeställningar – den blir Sveriges första specialbyggda onlinebutik med expressleverans.

– Foodora Market är en gamechanger. Vi kan leverera i stort vad som helst under 30 minuter. Svenskarna vill ha snabb leverans av dagligvaror, nu ser vi till att ordna det, då vi har infrastrukturen klar. Butiken kommer också bli en bra stöttepelare för lokala varumärken. Genom oss kommer svenskarna kunna köpa närproducerade varor, vilket jag vurmar starkt för. Det lokala näringslivet är alltid något jag har i tankarna när vi utvecklar våra tjänster, säger Hans Skruvfors, vd på Foodora Sverige.