Fosch Artisan Patisserie öppnar nytt café

Med Gulddraken och Svenska Gastronomipriset i bagaget har det hyllade konditoriet Fosch Artisan Pâtisserie blivit ett välkänt vattenhål. Nu ska ägarna expandera sin verksamhet och öppna ett nytt café. I november slår de upp portarna i Jarlahuset på Birger Jarlsgatan.

Personerna bakom Fosch Artisan Pâtisserie har alltid haft drömmen om att utöka sin verksamhet med ytterligare ett café och nu är det dags. Den nya lokalen på Birger Jarlsgatan kommer att ha cirka 40 sittplatser, vilket är nästan det dubbla mot i dag. Bakom det prisbelönta konditoriet och caféet står den franska stjärnkonditorn Damien Foschatti tillsammans med den gotländska molekylärbiologen Malin Eklund.

– Möjligheten att kunna erbjuda våra bakverk och bröd till en större publik varje dag är otroligt spännande. Den större ytan bakom kulisserna gör det även möjligt att lansera nya typer av rätter, som våra gäster inte sett på Fosch innan, säger Malin Eklund, grundare och caféansvarig.

Närodlad frukt och svenska råvaror har alltid varit en viktig del av filosofin, såväl som att tänka hållbart. I konditoriet används därför överblivna skal och fiber från frukt och bär, till att färga och dekorera med.

– Jag känner mig som en blandning av Carl Von Linné och Monet, säger Damien Foschiatti, grundare och konditorichef. På Fosch kommer vi fortsätta att ta tillvara på allt som naturen ger oss. Framtiden ligger i våra händer. Det ska vara naturligt, inte konstgjort.

Caféet på Löjtnantsgatan kommer att ha öppet som vanligt och bageriet kommer att stå för leveranserna till det nya caféet på Birger Jarlsgatan.