Konstverk av Markos Kay. Konstverk av Markos Kay.

Fotografiska presenterar två utställningar i sommar

Sommaren på Fotografiska innebär utställningar, somriga smaker på verandan och möjlighet att åka med Fotografiska-båten från Strandvägen.

I sommar presenterar Fotografiska dels sommarens stora utställning med gatukonstnären Shepard Fairey, dels en Markos Kays utställning som är en familjeupplevelse för alla åldrar. Passa även på att besöka terrassen som är öppen varje dag med nyskördat, grillat och somriga drycker, eller hoppa på båten som varje dag kryssar mellan Strandvägen och Fotografiska.

Utställningen Photo Synthesis visar Shepard Faireys konst. Han slog igenom 2008 med det välkända porträttet av Barack Obama inför presidentvalet i USA 2008 och är numera ett av de största namnen inom gatukonst med över 135 muralmålningar världen över. Photo Synthesis är Faireys första soloutställning i Sverige, där hans tidiga ikoniska verk varvas med nya verk skapade för utställningen. Utställningen visas den 14 juni till den 13 oktober.

Markos Kays utställning Nature Portals är sommarens familjeupplevelse och beskrivs som ett magiskt landskap med fantasidjur och mystiska växter. Den visas den 28 juni till den 11 augusti.

Information
Visa på karta
  • Period
  • 4 juli (torsdag) Nästa tillfälle