Köttprovning på Erth. Köttprovning på Erth.

Från hage till mage: Erth presenterar hållbara köttprovningar

I takt med att intresset för hållbart producerad mat växer, tar köttbutiken och restaurangen Erth i Hötorgshallen det hela ett steg längre. Förutom att köpa med sig kött från köttdisken och äta på plats kan man även ta del av köttprovningar.

Med devisen "Från hage till mage" strävar Erth efter att utmana hur man ser på kvalitetskött. Här ligger fokus på hantverksmässigt och ansvarsfullt producerat kött, som valts ut från både svenska och internationella gårdar. Deras vision är att ge sina kunder och gäster en djupare förståelse för hur faktorer som klimat, jordmån, raser och uppfödningssätt påverkar smak och kvalitet. De jobbar ständigt för att hitta nya producenter både i och utanför Sverige och sätter därmed ett exempel för en mer ansvarsfull köttproduktion – därav namnet, som står för Environment, Responsibility, Taste och Happiness.

Som ett led i denna vision erbjuder Erth två olika köttprovningar. Den ena fokuserar på nötkött från olika ursprung, med variationer i kön, ras och ålder, medan den andra är en exklusiv wagyuprovning med kött från flera olika länder, inklusive Sverige. Under provningarna, som presenteras av Erths egna köttexperter, får man utöver att prova olika typer av kött även lära sig mer om exempelvis olika köttraser, styckningsdetaljer och hängmöring.

Under köttprovningarna har den medvetna konsumenten möjlighet att lära sig mer om köttets resa från gård till tallrik. Erth erbjuder två olika köttprovningar: en deluxeprovning med nötkött och tillbehör samt en wagyuprovning. Båda köttprovningarna bokas senast dagen innan.

Information
Läs mer och boka
Plats
Erth