Erth

4,8
8 betyg
$$
Restaurang
Köttbutik
Erth
4,8
8 betyg

I Hötorgshallen hittar du Erth, en delikatessbutik och restaurang med ett eget franskt rotisseri. Här kan du handla kött och delikatesser med fokus på hållbarhet och kvalitet. På menyn hittar du bland annat plat du jour och "goffamackor" såsom reuben.

ERTH står för Environment, Responsibility, Taste och Happiness – hållbar mat framtagen av engagerade och medvetna konnässörer. Drivkraften och visionen är att kombinera hållbarhet, matkvalitet och djuromsorg i det de gör, och erbjuda detta i en hantverksmässig miljö, till matpassionerade gäster och kunder. Transparens är en stor grundpelare i deras koncept.

I deras franska specialimporterade rotisseri grillar de hållbart kött som sedan serveras i deras "goffa-mackor". Du kan exempelvis beställa rueben sandwich med surkål och gruyèreost, eller en porchetta-macka med fläsksida, panzanellasallad och pecorinoost. Tanken är att gästerna ska kunna avnjuta såväl en macka i all sin enkelhet som en mer ambitiös trerättersmeny tillsammans med källarviner utvalda av deras sommelierer. Framförallt utgår menyn från deras "plat du jour" med mackor, diverse smårätter och några sötsaker. 

ERTH beskriver sig själva som en hybrid som kombinerar en deli, gastronomisk restaurang och take away. Allt detta hittar du i Hötorgshallens stimmiga miljö där du kan slå dig ner och njuta av en matbit och ett glas, eller plocka med dig något på vägen hem.

Här står hållbarhet och njutning i centrum, som i samklang ska skapa en upplevelse att njuta av.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,8
8

Recensioner av Erth

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Trevligt med AW i Hötorgshallen.
Köttdeli som även har en liten restaurangdel.
Känd för goffiga mackor med nybakat bröd. Så gott, bra råvaror och mättande.
Jag tog även en råbiff bara för att. Den var mycket god, lätt so...

Listad i: Råbiff

Bra lunch! Gillar mackorna 👍🏽

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,8
8

Representerar du Erth?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Erth?

På Erth serveras bland annat:

  • Kött
  • Franskt

Vad kostar det att äta på Erth?

Erth ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Serverar Erth lunch?

Ja, Erth har lunchserveringar.

Kan man beställa take away från Erth?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Erth. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Var ligger Erth?

Erth ligger på Hötorgshallen, 111 57, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 150m).