Cecilia och Andreas Cecilia och Andreas

Franska bakverk och bistromat intar Handelshuset i Saltsjöbaden

Linn Wiklund Wandrup, Thatsup
Linn Wiklund Wandrup

Cecilia Andersson, Årets konditor 2012, och Andreas Edlund, köksmästare på Hotel At Six, öppnar restaurang i Saltsjöbaden. Från och med den 1 december kommer du hitta franska bakverk och klassisk bistromat bakom dörrarna till Handelshuset.

Både Cecilia och Andreas har gedigen bakgrund. Cecilia har bland annat vunnit Årets konditor 2012, arbetat som chefskonditor på Tössebageriet och som ansvarig restaurangkonditor på NK under Frantzéns regi. Senaste åren har hon ansvarat för bageri och konditori på konferenshotellet Vår Gård som också ligger i Saltsjöbaden, vilket gör henne välbekant med området.

- Med flera tävlingar bakom mig, chefsroller i både restaurang och konditori och som egen företagare med många roliga konsultjobb känns det som det naturliga steget att öppna restaurang. Jag har bakat hela mitt liv och några av de finaste minnena jag har är hemma från mitt barndomskök där jag kunde göra precis vad jag ville. Att få arbeta för mig själv i vår restaurang med samma opretentiösa känsla som man har som barn är något jag längtat efter, säger Cecilia.

Andreas kommer senast från Hotel At Six som köksmästare och dessförinnan tillbringade han sju år i Pontusgruppen där han haft flera olika roller, bland annat som köksmästare för event och catering. Han har även deltagit i svenska Bocuse d'Or-uttagningen, vunnit Årets Unga Kock 2011, arbetat på Riingo i New York samt den trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

- Under min tid i Frankrike trillade polletten ner, jag lärde mig vad jag uppskattar för typ av mat och även älskar att laga, därför är det franska bistroköket något alldeles speciellt för mig. Det är levande, roligt, spontant, lättsamt, ärligt och väldigt gott utan krusiduller och täckmantlar, och det längtar jag efter att kunna erbjuda våra gäster på Handelshuset, säger Andreas.

Handelshuset hittar du på Neglingevägen 33 i Saltsjöbaden och från och med den 1 december i regi av Cecilia och Andreas. Bistron kommer att vara öppen onsdag till söndag klockan 11-23 och kan ta emot 45 sittande gäster. Här kan man välja bland deras à la carte-meny och franska bakverk, eller möjligheten att ta en fika alternativt köpa med godsaker hem.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.