Numera kan sällskap om 8–14 gäster boka Frantzéns chambre séparée. Foto: Pressbild Numera kan sällskap om 8–14 gäster boka Frantzéns chambre séparée. Foto: Pressbild

Frantzén öppnar chambre séparée

Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Björn Frantzéns berömda lyxkrog Frantzén är den första, och hittills enda, svenska restaurangen som har fått tre stjärnor i Guide Michelin, och anses vara en av världens bästa restauranger. Den cirka 500 kvadratmeter stora lokalen, där man vanligtvis tar emot 23 gäster per sittning, får nu tillskott av ett chambre séparée beläget en trappa upp. 

Det avskilda rummet har plats för 8–14 gäster och är installerat i Frantzén Group Test Kitchen, där Björn Frantzén experimenterar med nya rätter och smaker. Här erbjuds en unik matupplevelse i form av en avsmakningsmeny à 5 500 kronor per person, som kombineras med gästens val av dryck.

Frantzéns chambre séparée bokas via [email protected].

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.