Frida Ronge vann dubbla utmärkelser på Restauranggalan

På Restauranggalan den 16 oktober tilldelades Frida Ronge och Petter Stordalen gemensamt priset för Årets Innovatör för restaurang Tak. Frida Ronge tilldelades även utmärkelsen för Årets Smakskapare.

Under den årliga Restauranggalan i Stockholm delas flera av branschens tyngsta priser ut. Den prestigefyllda utmärkelsen för Årets Innovatör gick till Petter Stordalen och Frida Ronge. Petter Stordalen äger hotellgruppen Nordic Choice Hotels där Tak ingår som enda fristående restaurang. Kocken Frida Ronge är kreativ ledare för Tak och ansvarig för matupplevelsen.

– Det är en enorm ära att få dela priset med Petter Stordalen som Året Innovatör, säger Frida Ronge. Det finns få personer i världen som vågar genomföra en så stor restaurangsatsning som Tak och med ett sådant förtroende för alla inblandade. Tack vare alla fantastiska medarbetare blev Tak också en succé.

Frida Ronge tilldelades även utmärkelsen för Årets Smakskapare för hennes kompositioner där japanska smaker möter svenska råvaror.

– Att få priset för Årets Smakskapare känns fantastiskt då jag lagt ner min själ i de små detaljerna i våra rätter. Det har varit en stor utmaning att gå från några tiotal sittplatser på restaurang vRå till flera hundra på Tak. Utmärkelsen blir därför extra betydelsefull, den visar att vi lyckats skala upp min matlagning för att kunna nå betydligt fler gäster. ­

Tak var även nominerade i en tredje kategori för Årets Barkoncept.