Frosseri på Chokladfabriken och Nordiska Museet

Mycket kretsar kring den ärade chokladen i höst. Däribland bjuder Chokladfabriken på ett gäng roliga och välsmakande händelser, dessutom hyllar Nordiska museet det tjusande godiset med en hel festival. Och hur låter en pralin- och dessertkurs, en personlig chokladfest, smaskig chokladprovning eller en sinnesupplevelse i chokladens tecken? Detta och mer därtill väntar när bladen börjar falla.


Chokladfabriken har i många år bjudit in till chokladprovningar på Södermalm. Och nu har fabriken äntligen infört egna pralin- och dessertkurser. Skapa, dekorera och fyll choklad i cirka tre timmar. Det som möjligen lockar lite extra är att du får med dig din egengjorda choklad hem. Dessertkursen hålls den 29 september och pralinkursen den 22 september samt den 6 oktober.


Planerar du till exempel möhippa eller födelsedag, kan ni i 90 minuter baka praliner tillsammans med ställets konditor. Det går även att hyra butiken på Södermalm, om man vill ta steget längre och imponera med ett oförglömligt tårtkalas.

Chokladprovningen är en av de populära och omtalade upplevelserna som innebär alltifrån chokladhistoria och information om tillverkning till provsmakning av ren choklad, praliner och portvin. Den 31 augusti,

6 september, 16 september, 21 september och 27 september hålls chokladprovningarna.

Läs mer om vad WhatsupSthlm har skrivit om Chokladfabriken här. Och för att boka kurser eller upplevelser gå in på chokladfabriken.se

Nordiska museets chokladfestival är igång för tionde gången i rad. Från den 14 till den 16 oktober förvandlas museet till ett chokladkalas som bland annat bjuder på tävlingar, marknader, kladdkakerace, provsmakningar och chokladdemonstrationer.

- Festivalen bjuder på tävlingar för både barn, amatörer och proffs, t.ex. Kladdkakeracet som blir större än tidigare, Årets Bak- och dessertmästare och den finaste tävlingen en konditor kan vinna, Årets Konditor, vars final genomförs på festivalens första dag. Då gör fyra tjejer och en kille upp om den åtråvärda titeln säger Tony Olsson, ansvarig för festivalens alla tävlingar.

Läs mer om chokladfestivalen på nordiskamuseet.se