Fullspäckad vecka på Fotografiska

Denna vecka är det fullspäckat schema på Fotografiska. Utmana sinnena med speciella tillställningar såsom Tankesalong och "finissage" (som vernissage fast sista avslutningsdagen istället för premiären) av Där barnen sover samt sista chansen att se Up Close-utställningen innan stängning den 7:e. Kultur på hög nivå som inte får missas.

Onsdag den 3 februari kl 19 bjuder Fotografiska in till ny Tankesalong i samarbete med Tankeapoteket. Denna gång lyfts Guy Bourdins utställning Avant-Garde (utnämnd till årets bästa utställning av SVT:s recensent) och Martin Schoellers Up Close fram.

Tankesalongen ger dig tid att möta och mingla med nya människor, idéer och perspektiv. Med skräddarsydda konversationsmenyer får du chansen att delta i samtal som förundrar, förändrar och stimulerar till nya insikter.


Tankeapoteket

Torsdagen den 4 februari bjuder Fotografiska in till finissage av utställningen Där barnen sover. Möt fotografen Magnus Wennman tillsammans med Aftonbladets Maria Trägårdh och Carina Bergfeldt och även UNHCR's generalsekreterare Katinka Linholm, samt Fotografiskas Johan Vikner i ett samtal kring att vara medmänniska och vad fotografi kan bidra till i samhället. På plats är även volontärer från Vård på Centralen som hjälper nyanlända med sjukvård.

Passa på att se denna utställning som väckt så många känslor och engagemang världen över för barn på flykt från krig och terror. Där barnen sover stänger den 7:e inför den kommande världsturnén.


Up Close

Martin Schoellers mäktiga utställning stänger även den 7:e kl 21. Med en stark drift att komma bakom fasaden, att fånga den unika, och samtidigt universella med varje människa är han idag en av världens mest ansedda porträttfotografer. Sedan spelar det ingen roll om det är Zlatan Ibrahimovic, Barack Obama, Katy Perry, Hillary Clinton, Jay-Z, en kvinnlig body builder eller någon han mött på gatan.

Mer information: Fotografiska