Gamla Stan berikas med ännu en krogpärla

Restaurang- och barlivet i Gamla Stan växer så det knakar. Det senaste tillskottet är den italienska vinbaren Corvina Enoteca som slog upp portarna i slutet av juni. På menyn finner man delikata charkbrickor, pastarätter, och givetvis det primära fokuset - viner av hög klass.


Den 26 juni hade Corvina Enoteca mitt på Kornhamnstorg smygpremiär. Vinbaren är den senaste satsningen av ägarna bakom Café Foam. Med bara några finjusteringar kvar märks det tydligt att de lagt ner mycket arbete och omsorg i detta koncept. Restaurangen är redan i full gång med att betjäna vinentusiaster i en ypperligt trevlig miljö, och förtjänar med all rätt beteckningen vinbar. Vinutbudet är relativt stort och på den aktuella listan hittar man viner på många olika druvor från bland annat Portugal, Österrike, USA och Sardinien.


Vinbar i all ära, men Corvina Enoteca erbjuder även autentisk mat gjord på högklassiga råvaror. På menyn finns bland annat en mängd smårätter och tilltugg, antipasti och risotto- och pastarätter. Allt med en italiensk touch och till humana priser därtill. Den generösa charkbrickan - fylld med olika sorters salami, skinka, oliver och annat aptitretande - är ett gott alternativ tillsammans med ett glas vin, i synnerhet den fruktiga Proseccon. Tycker du att salamin är så god att du vill ha med dig lite hem köper du enkelt med dig i delin.


Corvina Enoteca har en mini-uteservering, en liten matsal i modern stil och fler sittplatser en trappa upp. De mörka tonerna som insidan är målad i och väggar av tegelsten längs baren bidrar till en mysig miljö. Tillsammans med personalens bemötande ger det krogen en ombonad och välkomnande känsla.


Passa på att springa förbi på ett glas innan det blir alltför populärt. Redan nu får man de flesta dagar vara i god tid för att få platser.

Mer information: Corvina Enoteca