Corvina Enoteca

4,3
6 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Hemsida
Instagram
Corvina Enoteca
4,3
6 betyg
Hemsida
Instagram

Den italienska vinbaren Corvina Enoteca i Gamla Stan är ett mysigt färdmål inte bara för vinentusiasten utan också för den som är sugen på autentisk mat från södra Europa. Här lockar smårätter och spännande viner i en miljö helt utan tillstymmelse till tråkig turistfälla.

Med bruna tegelväggar, stilren inredning och en spartansk uteservering på Kornhamnstorg är miljön hos Corvina Enoteca som gjord för en sydeuropeisk upplevelse. Krogen drivs av ägarna bakom Café Foam, och det italienska konceptet är väl inarbetat. Huvudnumret är givetvis vinlistan som inkluderar ett personligt utbud av viner från jordens olika hörn - däribland Sardinien och länder som Portugal, USA och Österrike - men också maten är en viktig ingrediens med fina råvaror och enkla rätter. Här finns ostbrickor, diverse charkuterier, smårätter, pasta och risotto samt egen vindruvssorbet och tiramisu, bara för att nämna några specialiteter som serveras till vinerna. Franskt surdegsbröd, carpaccio på tonfiskfilé och grönmögelost lagrad i kalkrika grottor är andra typiska inslag på menyn.

Varma dagar kan den lilla uteserveringen vara populär och passa väl för både svalkande vin och svalkande dessert, annars är det baren eller den lilla övervåningen som gäller. Även här inne är ytan ganska liten, med både modern och mysig inredning av Jon Eliason. För den som dessutom är sugen på att köpa med sig delikatesser hem går det att göra direkt från charkdisken, där det bland annat säljs vildsvinssalami och olika skinkor samt ostar. Inlagda fikon i senapsfrölag är också en omtyckt godsak som finns att köpa med sig.

Ett annat trevligt inslag i Corvina Enotecas nisch är den humana prisklassen som bland annat innebär att vinet börjar på under hundringen, liksom antipastin. Det behöver med andra ord inte bli någon dyr affär att smaka på världens druvor och kök i äkta sydeuropeisk miljö mitt i Gamla Stan, men precis lika god.

Läs mer: Café Foam

Föreslå ändringar

Recensioner av Corvina Enoteca

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 sep. 2023

Var här på fantastisk provning i deras källare. Vi valde en egen provning och fick välja tema. Sommeliern valde sedan OTROLIGA viner. sommelier var fantastiskt och vi lärde oss mycket. Rekommenderar varmt!

26 feb. 2023

Ett kryp in i gamla stan. Vibben är Italiensk, helt klart. Det älskar man ju. Vinlistan är gedigen, den har allt, så länge ursprungslandet är Italien vill säga.
Personalen har all charm som man kan tänka sig, kunskapen kring det som hälla i glasen ä... Visa hela »

28 maj 2018

Om man älskar italiensk mat så bör man gå till Corvina. Ett bra ställe för daten eller aw, men det är trångt så dra inte dit stora sällskap. Missa inte deras signaturpasta med gödkalv, cognac och tryffel. Himmelsk!
Personalen är vi... Visa hela »

17 okt. 2018

Har endast ätit chark och druckit vin. Det var helt fantastisk kvalitet på båda två. Bra service också och otroligt kunnig personal.

3 okt. 2018

Väldigt trevlig personal, men maten var tyvärr inte toppen. Carpaccion var väldigt tråkig och pastan var okej, men inte i närheten av många andra italienare i stan.

Men som sagt, riktigt bra service på stället.

10 maj 2016

Ett av mina absolut favoritställen. Stort och personligt utbud av viner på glas, god mat och fantastiskt trevlig personal