Giro firar Italiens nationaldag med napolitansk pizzamarknad

Lördagen den 2 juni är det Italiens nationaldag, och det firar Giro med att bjuda in till Festa Nazionale och en napolitansk pizzamarknad.

Under den italienska nationaldagen kan pizzasugna besökare lära sig att baka genuin napolitansk pizza tillsammans med Giros kockar. För den som hellre bakar på hemmaplan finns Giros pizzakasse med färdiga recept, pizzadeg samt alla ingredienser som behövs.

- Vi vill bjuda in våra pizzaälskande gäster till en härlig dag där de får lära sig mer om hantverket bakom den napolitanska pizzan. Att låta våra besökare baka sin egen Giro-pizza under en avslappnad och lustfylld pizzamarknad är vårt sätt att sprida den napolitanska traditionen och visa uppskattning för våra gäster, säger Matteo Bizzarro, kökschef på Giro Pizzeria.

Pizzakassen som säljs under dagen innehåller färdiga recept, pizzadeg bakad av Giros kockar samt de ingredienser som restaurangen själva använder. Flera ingredienser är givetvis direktimporterade från pizzans hemort Neapel, som exempelvis napolitansk basilika och Fior di Latte (mozzarella på komjölk).

Pizzamarknaden pågår klockan 12-18 lördagen den 2 juni och då serveras även Giros italienska glass.