Giro

3,6
16 betyg
$$-$$$
Pizzaställe
Giro
3,6
16 betyg

Vill du ha riktig lyxpizza, då är det bara att styra stegen mot Giro på Sveavägen. Bakom restaurangen står Nobis-koncernen tillsammans med en av världens äldsta pizzerior, Da Michele i Napoli. På menyn ryms såväl klassiker som lite mer nytänkande pizzor, alla bakade på traditionellt vis av bagare från självaste Da Michele.

Giro, som ligger alldeles intill Miss Clara, balanserar tradition med nytänkande. Konceptet består nämligen till lika stor del av Nobis som av italienska Da Michele, med anor från 1906. Bagarna följer traditionella tillvägagångssätt för jäsningsteknik, konstruktion och hantering av ugnen, och avgörande vikt läggs vid råvarorna. Vid sidan om klassiker som Marinara och Margherita har Nobis adderat sina egna varianter för en komplett balans mellan klassiskt och nytt. På menyn hittar man exempelvis pumpakräm, rökt mozzarella och zucchini julienne. Pizzorna kan även bakas på glutenfri botten, och samtliga går att få som barnpizza.

Också inredningen kombinerar de två världarna, med rustika träbord, schackrutigt golv, sittbås, marmorbar och trendiga glödlampor i taket. Hit hittar du med såväl familjen som med vännerna och kollegorna för att ta del av den omtalade pizzamagin till lunch eller middag. De napolitanska kreationerna kan dessutom kombineras med vin, "birra" och även cocktails för den som är sugen. Eller varför inte grappa?

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,6
16

Recensioner av Giro

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Trodde dagen var här när jag skulle test Stockholms bästa pizza. Men dessvärre långtifrån🙈. Vi är ett större sällskap på sex personer som ska äta på lunchen. Kyparen suckar djupt att vi inte har bokat även om det inte är fullt...

Förra veckan testade jag Giro för första gången och blev djupt imponerad, framför allt för pizzorna, som förmodligen är de godaste jag ätit. Testade en med kokt skinka och en med en väldigt stark salami. Båda världsklass. Lokalen är...

Äkta napolitansk pizza! Det känns orimligt att detta ställe med sin tråkiga utsida rymmer så vacker lokal och god mat inomhus. Vi åt en margherita och en pizza bianchi med salsicca, otroligt gott! Tjock botten, bra råvaror. Snabb service. Något tomt i lok...

Över lag får restaurangen ett helt okej betyg. Hade väldigt höga förväntningar innan besöket, som kanske inte helt överträffades heller. En mysig lokal. Tyvärr hamnade vi i ett mindre roligt hörn precis vid dörren. Pizzan vad god. Degen va...

Kan nog vara stans bästa pizzaställe. Äkta italienska pizzor, stor lokal och ganska stimmigt. Man får nästan känslan av att man är i Italien, trots lokal mitt på Sveavägen. Rekommenderas!

Pizzor i världsklass!

Listad i: 🍕 Finpizza

ÄLSKAR DERAS PIZZOR!
Detta är det bästa pizzastället som serverar underbart perfekt glutenfri pizza!! Åjåj, mina matvänner, ni måste dit!! Gourmet pizza ändå in själen.

Pizzorna är några av de absolut godaste jag har ätit (om inte de godaste). Än så länge har jag bara testat auberginepizzan och margherita med buffelmozzarella, och de var suveräna både två (den senare smakade kanske lite mer). Pizzabotten är perf...

Pizzan är på egen hand värd ett toppbetyg. Tomatsåsen är gudomlig. Restaurangen är väldigt mysig och personalen är både uppmärksam och trevlig. Jag har varit här många gånger, och kommer att komma tillbaka många fler.

Håller samma kvalité som dem bästa pizzaställerna i Italien.

Riktigt bra pizza, något som Stockholm desperat behöver (även om ställen nu börjar dyka upp). Gillar det fokus som finns på kvalitet och faktumet att det genomsyrar hela menyn och då syftar jag på glassen från Scarfó, mycket snyggt. Maten ä...

Förmodligen bästa pizzan i Stockholm, men definitivt den bästa glutenfria pizzan! Allt annat, läget, restaurangen, människorna, är super. Rekommenderas varmt. Enrico Richiello

Goda pizzor, men helt klart på gränsen till för dyrt. Lokalen i sig är väldigt snygg men läget gör att det är en rätt tråkig crowd - mycket barnfamiljer etc.

Riktigt dålig service. Varning för såväl servitör som kock. Aldrig igen!

Har aldrig skrivit en dålig recension förut men kunde bara inte låta bli på detta ställe. Extremt dålig service med personal som spänner blicken i kunder. Väldiga överpriser på alla pizzor, kommer absolut aldrig gå tillbaka till detta stä...

Sitter där just nu.
glutenfria pizzan görs på samma bord och ugn utan egen plåt. Bagaren sa att tål du inte gluten så kan du inte äta pizzan här.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,6
16

Representerar du Giro?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Giro?

På Giro serveras bland annat:

  • Pizza
  • Italienskt

Vad kostar det att äta på Giro?

Giro ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$)/Mellanklass ($$$).

Serverar Giro lunch?

Ja, Giro har lunchserveringar.

Har Giro uteservering?

Ja, Giro har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Kan man beställa take away från Giro?

Ja, du kan beställa mat för avhämtning från Giro. De erbjuder take away-alternativ så att du kan ta med maten hem eller till picknicken.

Var ligger Giro?

Giro ligger på Sveavägen 46, 111 34, City, Norrmalm. I närheten ligger Hötorget. Närmsta tunnelbana är Hötorget (ca 200m).