Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Giro

3,9
14 recensioner
Giro

Vill du ha riktig lyxpizza, då är det bara att styra stegen mot Giro på Sveavägen. Bakom restaurangen står Nobis-koncernen tillsammans med en av världens äldsta pizzerior, Da Michele i Napoli. På menyn ryms såväl klassiker som lite mer nytänkande pizzor, alla bakade på traditionellt vis av bagare från självaste Da Michele.

Giro, som ligger granne med syskonen Miss Clara och Miss Clara Hotel, balanserar tradition med nytänkande. Konceptet består nämligen till lika stor del av Nobis som av italienska Da Michele, med anor från 1906. Bagarna följer traditionella tillvägagångssätt för jäsningsteknik, konstruktion och hantering av ugnen, och avgörande vikt läggs vid råvarorna. Vid sidan om klassiker som Marinara och Margherita har Nobis adderat sina egna varianter för en komplett balans mellan klassiskt och nytt. På menyn hittar man exempelvis pumpakräm, rökt mozzarella och zucchini julienne. Pizzorna kan även bakas på glutenfri botten, och samtliga går att få som barnpizza.

Också inredningen kombinerar de två världarna, med rustika träbord, schackrutigt golv, sittbås, marmorbar och trendiga glödlampor i taket. Hit hittar du såväl med familjen som med vännerna och kollegorna för att ta del av den omtalade pizzamagin till lunch eller middag. De napolitanska kreationerna kan dessutom kombineras med vin, "birra" och även cocktails för den som är sugen. Eller varför inte grappa?

Se även Nobis Hotel, Noi, Bino, Nobis Guldbaren & Loungen, Hotel Skeppsholmen, Långa Raden, Miss Clara, Miss Clara Hotel, Stallmästaregården Hotell, Stallmästaregården Restaurang, Hotel J Nacka Strand, Restaurant J Nacka Strand, Operakällaren, Operabaren, Operakällaren Bakfickan, Café Opera, END, Nobis Vinbar

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 apr 2020

Äkta napolitansk pizza! Det känns orimligt att detta ställe med sin tråkiga utsida rymmer så vacker lokal och god mat inomhus. Vi åt en margherita och en pizza bianchi med salsicca, otroligt gott! Tjock botten, bra råvaror. Snabb service. Något tomt i lok... Visa hela »

4 sep 2019

Över lag får restaurangen ett helt okej betyg. Hade väldigt höga förväntningar innan besöket, som kanske inte helt överträffades heller. En mysig lokal. Tyvärr hamnade vi i ett mindre roligt hörn precis vid dörren. Pizzan vad god. Degen va... Visa hela »

11 jul 2019

Kan nog vara stans bästa pizzaställe. Äkta italienska pizzor, stor lokal och ganska stimmigt. Man får nästan känslan av att man är i Italien, trots lokal mitt på Sveavägen. Rekommenderas!

1 jul 2015

Förra veckan testade jag Giro för första gången och blev djupt imponerad, framför allt för pizzorna, som förmodligen är de godaste jag ätit. Testade en med kokt skinka och en med en väldigt stark salami. Båda världsklass. Lokalen är... Visa hela »

16 feb 2019

Pizzan är på egen hand värd ett toppbetyg. Tomatsåsen är gudomlig. Restaurangen är väldigt mysig och personalen är både uppmärksam och trevlig. Jag har varit här många gånger, och kommer att komma tillbaka många fler.

20 aug 2018

ÄLSKAR DERAS PIZZOR!
Detta är det bästa pizzastället som serverar underbart perfekt glutenfri pizza!! Åjåj, mina matvänner, ni måste dit!! Gourmet pizza ändå in själen.

13 jan 2018

Pizzor i världsklass!

Listad i: 🍕 Finpizza
13 jun 2018

Förmodligen bästa pizzan i Stockholm, men definitivt den bästa glutenfria pizzan! Allt annat, läget, restaurangen, människorna, är super. Rekommenderas varmt. Enrico Richiello

24 apr 2017

Pizzorna är några av de absolut godaste jag har ätit (om inte de godaste). Än så länge har jag bara testat auberginepizzan och margherita med buffelmozzarella, och de var suveräna både två (den senare smakade kanske lite mer). Pizzabotten är perf... Visa hela »

29 apr 2016

Riktigt bra pizza, något som Stockholm desperat behöver (även om ställen nu börjar dyka upp). Gillar det fokus som finns på kvalitet och faktumet att det genomsyrar hela menyn och då syftar jag på glassen från Scarfó, mycket snyggt. Maten ä... Visa hela »

6 apr 2016

Goda pizzor, men helt klart på gränsen till för dyrt. Lokalen i sig är väldigt snygg men läget gör att det är en rätt tråkig crowd - mycket barnfamiljer etc.

17 jun 2016

Håller samma kvalité som dem bästa pizzaställerna i Italien.

21 apr 2019

Sitter där just nu.
glutenfria pizzan görs på samma bord och ugn utan egen plåt. Bagaren sa att tål du inte gluten så kan du inte äta pizzan här.

11 jul 2017

Har aldrig skrivit en dålig recension förut men kunde bara inte låta bli på detta ställe. Extremt dålig service med personal som spänner blicken i kunder. Väldiga överpriser på alla pizzor, kommer absolut aldrig gå tillbaka till detta stä... Visa hela »