Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Giro

3,5 • 6 recensioner
Giro

Vill du ha riktig lyxpizza, då är det bara att styra stegen mot Giro på Sveavägen. Bakom restaurangen står Nobis-koncernen tillsammans med en av världens äldsta pizzerior, Da Michele i Napoli. På menyn ryms såväl klassiker som lite mer nytänkande pizzor, alla bakade på traditionellt vis av bagare från självaste Da Michele.

Giro, som ligger granne med syskonen Miss Clara och Miss Clara Hotel, balanserar tradition med nytänkande. Konceptet består nämligen till lika stor del av Nobis som av italienska Da Michele, med anor från 1906. Bagarna följer traditionella tillvägagångssätt för jäsningsteknik, konstruktion och hantering av ugnen, och avgörande vikt läggs vid råvarorna. Vid sidan om klassiker som Marinara och Margherita har Nobis adderat sina egna varianter för en komplett balans mellan klassiskt och nytt. På menyn hittar man exempelvis pumpakräm, rökt mozzarella och zucchini julienne. Pizzorna kan även bakas på glutenfri botten, och samtliga går att få som barnpizza.

Också inredningen kombinerar de två världarna, med rustika träbord, schackrutigt golv, sittbås, marmorbar och trendiga glödlampor i taket. Hit hittar du såväl med familjen som med vännerna och kollegorna för att ta del av den omtalade pizzamagin till lunch eller middag. De napolitanska kreationerna kan dessutom kombineras med vin, "birra" och även cocktails för den som är sugen. Eller varför inte grappa?

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Johanna L.

Pizzorna är några av de absolut godaste jag har ätit (om inte de godaste). Än så länge har jag bara testat auberginepizzan och margherita med buffelmozzarella, och de var suveräna både två (den senare smakade kanske lite mer). Pizzabotten är perf... Visa hela »

Isa M.

Har aldrig skrivit en dålig recension förut men kunde bara inte låta bli på detta ställe. Extremt dålig service med personal som spänner blicken i kunder. Väldiga överpriser på alla pizzor, kommer absolut aldrig gå tillbaka till detta stä... Visa hela »

Adam L.
Fredric E.

Håller samma kvalité som dem bästa pizzaställerna i Italien.

Christina N.

Goda pizzor, men helt klart på gränsen till för dyrt. Lokalen i sig är väldigt snygg men läget gör att det är en rätt tråkig crowd - mycket barnfamiljer etc.

Magnus Å.

Riktigt bra pizza, något som Stockholm desperat behöver (även om ställen nu börjar dyka upp). Gillar det fokus som finns på kvalitet och faktumet att det genomsyrar hela menyn och då syftar jag på glassen från Scarfó, mycket snyggt. Maten ä... Visa hela »