Pelago blir en somrig destination uppe på Katarinahuset. Foto: pressbild Pelago blir en somrig destination uppe på Katarinahuset. Foto: pressbild

Gondolen får ny granne: Pelago öppnar upp på taket

Efter att anrika Gondolen återuppstod i ny regi hösten 2023 har Katarinahuset vid Slussen, i vilken restaurangen huserar, berikats ytterligare med Café Klotet som flyttade in strax därpå. I maj får byggnaden ännu ett tillskott i form av säsongsrestaurangen Pelago, som utlovar somriga smaker, avslappnad stämning och storslagen utsikt. 

Uppe på Katarinahusets tak kommer den nya restaurangen sträcka sig över 760 kvm med fyra barer, omkring 200 sittplatser och utrymme för totalt 800 gäster. Matmässigt satsas det på sommarmat tillagad på en stor, öppen grill.

– Vi har verkligen längtat efter att få öppna en restaurang till på den här fantastiska platsen. Här bjuder vi på utsikt åt alla väderstreck och sol som lyser från det att den går upp till att den går ner. När den inte är framme finns ett antal platser där man ändå kan njuta av maten som tillagas över öppen eld, underhållningen som kan vara både live eller inspelad och så utsikten såklart!, säger Matilda Jackson, projektägare för Pelago, i ett pressmeddelande.

Pelago slår upp portarna den 15 maj. Bakom krogen står Svenska Brasserier som även driver grannarna Gondolen och Café Klotet. 

Information
Visa på karta