Gotländska smaker på Björk Bar och Grill

Björk Bar och Grill får finbesök från den välrenommerade kocken Fredrik Malmstedt, känd från guldkrogen 50 kvadrat. Tillsammans med Ejmunds gård har han komponerat en fantastisk meny med gotländska förtecken, som går att avnjuta den 27-28 mars.

Björk Bar och Grill har skapats med idén om att kunna representera mycket av det som kännetecknar Sverige. Med en grundtanke som leder tankarna till en äkta björkskog där ljus, natur och bär är riktmärken, har man lyckats skapa ett koncept som attraherar såväl inbitna storstadsbor som internationella gäster. Och vad passar inte bättre här än ett gästspel från en mästerkock som tillagar det bästa av det som gotländska köket har att erbjuda. Med råvaror från gotländska Ejmunds gård kan man stoltsera med en välkomponerad meny av högsta kvalitet. Hur låter till exempel rökt piggvar med brynt smör, löjrom och rökt sidfläsk från Havor Gård eller kanske en tartar på hängd biff från Ejmunds gård som serveras med tryffel? Menyn kan kombineras 3 alternativt 6 rätter och serveras under två dagar.

Fredrik Malmstedt äger tillsammans med Laila restaurangen 50 kvadrat som under åren 2008-2011 valdes till "Guldkrog" av restaurangguiden Sveriges Bästa Bord. På 50 kvadrat hämtar man inspiration från internationella stjärnkrogar och blandar med svenska influenser. Den innovativa restaurangen har ett nära samarbete med Ejmunds, Stenhuse och Stafva gård med stort intag av gotländska råvaror. Och tillsammans med Ejmunds gård, som erbjuder kött av högsta kvalitet, har man skapat ett nytt koncept, köttbutiken.

Mer info om: Björk Bar och Grill

Boka bord: www.bjorkbarochgrill.se