Grandmaster Flash firar hiphopens 50-årsjubileum i Stockholm

I höst firar Debaser Strand hiphopens 50-årsjubileum med storslagna gäster och konserter. En av dem är hiphop-ikonen, dj-pionjären och Polarprisvinnaren Grandmaster Flash, som återvänder till Sverige enkom för firandet.

50 Years Of Hip Hop firas den 21 oktober på Debaser, med liveuppträdanden, rappare, dj:s, breaking och graffiti. Festen är ett uppmärksammande av hiphopkulturens 50-årsjubileum, något som firats runt om i världen under året. Det stora dragplåstret är Grandmaster Flash.

Grandmaster Flash blev under 1970-talet en pionjär inom dj-kretsar, har turnerat med Grandmaster Flash & The Furious Five, valts in i Rock & Roll Hall of Fame, blivit hedersdoktor vid flera amerikanska universitet och är den första hiphopartisten att tilldelas Polarpriset. Nu äntrar han scenen på Debaser med den nya showen Birth of a Culture, en visuell ljudföreställning genom hiphophistorien med både starka visuella intryck, tankeväckande berättelser och interaktiva element, anpassad för hiphopkulturens 50-årsjubileum.

Gästar gör även artisterna Jelassi, Fridlyst och Sherlock, samt dj:s Eka Scratch, Cheza med vänner, Viet-Naam och Will-Rock.

Gratis inträde, men registrering krävs och görs via Debasers hemsida och garanterar inte en plats på konserten. Tidiga besökare får The Notorious B.I.G.-merch.