Grundarna av Fabrique tar över Oaxen

Den 22 december var sista dagen för stjärnkrogen Oaxen Krog & Slip på Djurgården. Nu står det klart att det är grundarna av Fabrique Stenugnsbageri, Lotta och David Zetterström, som ska förvalta arvet och utveckla en av Stockholms finaste mat- och dryckesdestinationer.

Krogen kommer att gå under namnet Fabrique Oaxen och i ett pressmeddelande lovar de nya ägarna att alla som har besökt Oaxen Slip fortsättningsvis kommer att känna igen sig. Man behåller restaurangen, men kompletterar verksamheten med en vinbar, en butik med bageri och ett café som håller öppet året runt. Man behåller även Oaxens odlingar, som fortsättningsvis kommer att vara en viktig del av den säsongsbetonade menyn.

– Vi har som gäster på Oaxen genom åren förälskat oss i platsen och att vi nu fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss. Med Slipen som utgångspunkt ska vi skapa ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt, säger Lotta och David Zetterström, grundare och ägare av Fabrique.

Magnus Ek och Agneta Green som öppnade Oaxen, lämnar över krogen efter 28 år.

– Det känns både tryggt och spännande att lämna över Oaxen till Lotta och David. De har som vi ett genuint intresse av lokala råvaror och själva hantverket bakom matupplevelsen. Som krögare är det självklart även roligt att de väljer att driva Slipen vidare, säger Agneta Green.

Öppningen av Fabrique Oaxen är planerad till efter påsk. Mer information om matkonceptet kommer att presenteras i samband med öppningen.