Restaurang Slipen

2,8
4 betyg
$$$
Skandinavisk restaurang
Hemsida
Instagram
Slipen
2,8
4 betyg
Hemsida
Instagram
Slipen i en mening: Svenskinspirerad bistro med stor uteservering vid vattnet.

Sommaren 2023 tog cafékedjan Fabrique över den tidigare fine dining-restaurangen Oaxen på Djurgården. Numera går den under namnet Restaurang Slipen, där det serveras en föränderlig meny med vällagade anrättningar.

Ute på Djurgården, ett stenkast från Skansen och Gröna Lund, hittas Slipen. Alldeles intill vattnet serveras deras egen tolkning av svensk matlagning i form av hjärtliga och okomplicerade rätter. Här kan man stanna till för lunch, middag och helgbrunch.

Inredningen, med maritima inslag som hängande ekor i taket och inte minst de stora fönstren, påminner om restaurangens läge vid Saltsjön. Under de varmare månaderna öppnar uteserveringen med utsikt över Beckholmssundet och Nacka strand. Kom landvägen eller med båt från Slussen, Nacka eller Ropsten.

Lunchtid kan du välja mellan dagens kött, fisk och vegetariska, medan kvällsmenyn går i klassisk bistrostil med förrätter, varmrätter och efterrätter. När klockan slår helg är det dags för brunch med både klassiska brunchrätter och lunchrätter.

Bakom restaurangen står grundarna av bagerikedjan Fabrique, Lotta och David Zetterström. Här vill de erbjuda ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt. Förutom restaurangen finns här även ett chambre séparée, bageri och café.

Föreslå ändringar

Recensioner av Slipen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 juni 2023

Här finner vi en av Stockholms skönaste terrasser med väldigt god mat.
Vårt besök började dock sisådär med en servitör som inte hade så bra koll, glömde del av förrätterna, serverade bröd (och det vill man ju inte missa) f... Visa hela »

6 juli 2023

För mig är det servicen som drar ner vistelsen. Maten är helt okej, dock alldeles för dyr, men dålig service och det spelar ingen roll att maten är magisk. Vi fick vänta alldeles för länge, personal var otroligt oengagerad och pratade knappt med oss och... Visa hela »

19 okt. 2023

Vi åt gott, och blev väl omhändertagna av personalen. Vi åt av snacksen (mindre förråtter), varmrätt och efterrätter och var nöjda med allt. Är en perfekt restaurang att besöka innan föreställning på Cirkus. Blir detta stä... Visa hela »

25 juni 2023

Ja katastrof ,usel service och dålig mat