Gröna Lund öppnar 28 april för 135:e året i rad

Lördag den 28 april slår Gröna Lund upp grindarna, och det för 135:e året. De firar jubileumsåret med att lyfta fram tivolits historia som banade vägen för den nöjespark som finns på Djurgården idag.

På 1930-talet fanns två tivolin på varsin sida om Allmänna gränd; Gröna Lund och Nöjesfältet. Lika stark som avskyn var mellan de två tivolidirektörerna var den spirande kärleken mellan deras barn Ninni (dotter till Gröna Lunds vd Gustaf Nilsson) och John (son till Nöjesfältets vd Johan Lindgren). Så länge deras fäder var i livet sågs de i hemlighet, men när båda tivolidirektörerna gick bort år 1940 trädde kärleksparet fram och gifte sig. Gröna Lund vill därför hylla kärleken lite extra med detta 135-årsjubileum, bland annat genom att låta viga ett par för första gången, i berg- och dalbanan Jetline.

Utöver detta kommer Gröna Lund även kunna erbjuda mer underhållning än någonsin. Sommaren 2018 kommer att bjuda på över 70 konserter, 91 danskvällar samt tre nya barnföreställningar som underhåller barnen hela våren och sommaren.

Jonas Dahlbom som är kreativ kulinarisk ledare driver restaurangerna Fiesta Taqueria & Bar, Terrassen och Hekto BBQ som ska erbjuda en upplevelse i sig. I år öppnar man även en ny matkiosk som serverar en av årets trendigaste rätter; poké bowls.

Lär mer om Gröna Lunds konsertsommar och håll koll på schemat här: Årets line-up på Gröna Lund 2018