Guld till Svenska Juniorkocklandslaget

Prisceremonin i den prestigefyllda tävlingen Culinary Olympics gick av stapeln i Stuttgart den 19 februari. Efter flera guldplaceringar under tävlingsmomenten stod det klart att Svenska Juniorkocklandslaget tog hem segern.

Culinary Olympics inleddes i Stuttgart den 15 februari med tävlingsmomentet "Varma köket", där lagen tillagar en trerättersmeny för 60 gäster. Svenska Juniorlandslaget presterade på guldnivå, vilket höll i sig under nästa moment – "Buffé". Under ledning av Peter Jelksäter och Coach Lindor Wink höll laget nivån hela vägen och kunde under onsdagen ta hem högst totalpoäng. Norge och Schweiz tog hem silver- respektive bronsplats.

– Vi kom hit för att ta guld, och vi har levererat helt enligt vår plan! Vi har haft en enorm teamkänsla, laddat upp med bra mat, sömn och många timmars träning såväl som i löpspåren och i köket. Domarna har varit extremt noggranna i år och bedömt allt från teamwork, handlag, teknik, smak och presentation. Vi är framtiden, vi är svensk gastronomi och är så stolta över att få visat upp våra svenska råvaror på detta sätt. Vi har kämpat hårt för detta tillsammans och nu ska vi fira, berättar Peter Jelksäter.

I stora tävlingen tog Svenska Kocklandslaget hem silver, med Norge på en förstaplats.