Här kan du boka julbord i sista minuten

Julbordssäsongen är i full gång och restaurangernas julbord är snart uppbokade för i år. Än finns det dock en chans att lyckas boka in sig för en julig festmåltid i goda vänners lag.

Atelier 23 kan du avnjuta ett julbord signerat Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Hela 84 meter över havet kan du frossa i julens delikatesser med en oslagbar utsikt över stan. När du anländer serveras du glögg eller glühwein som följs av julbordet som består av alla tänkbara klassiker från olika sorters sill, till Janssons frestelse och viltpaté. De lediga tider som finns kvar i skrivande stund är torsdagen den 28 oktober klockan 15 och fredagen den 29 november klockan 11.30. Det finns även ett fåtal lediga platser kvar till båda datumens kvällssittningar. För att boka mejlar du till atelier23@pontusfrithiof.com och märker ämnesraden med 'finalcall'.

Även Herrängens Gård i Älvsjö, som serverar ett julbord med extra allt, har platser kvar till extra förmånliga priser. På lördagar och söndagar serveras jullunch mellan klockan 11-15 och på lördagskvällarna mellan klockan 18-22 kan du avnjuta julbordet. Sista minuten-priset ligger på 550 kronor, istället för 725 kronor. Priset gäller endast nybokningar och det är ett begränsat antal platser. För att boka mejlar du till jul@herrangensgard.se eller ringer på 08-646 38 03.

LYKKE, restaurangen i Nordic Light Hotel, har tolkat julbordet som en hyllning till råvaran och hantverket. Här hittar du ett ett svenskt traditionellt julbord, där kärleken till fisk och skaldjur fått ta lite extra plats. Utbudet består av rätter som nordiska charkuterier, inlagd sill, hummer med majonnäs och citron samt färskt bröd från det egna bageriet. Under utvalda datum erbjuds du som gäst 15 procent rabatt på ordinarie pris. Datumen som erbjudandet gäller är 3-5, 7, 10, 14 samt 18-19 december. Boka här och ange ERB15 i rutan där det står ”Meddela hovmästare”.

Ångbåtsbryggan serverar ett julbord med klassiska svenska smaker. Utöver ett stort urval av rätter får du dessutom en glimmande sjöutsikt på köpet. Precis som tidigare år får fisk och skaldjur lite extra uppmärksamhet, vilket innebär att alla skaldjursälskare även har möjlighet att komplettera den klassiska julmaten med färska skaldjur. Här erbjuder man ett förmånligt pris på julluncherna under vardagarna – 395 kronor.

Edsbacka Wärdshus är det anrikt så det förslår. Precis intill Edsviken i Sollentuna kan du äta julbord i värdshuset, vars historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1600-talet. Det klassiska julbordet är uppbyggt kring de sju traditionella turerna och du hittar bland mycket annat sill, prinkorvar, köttbullar, lax, julskinka och ett dignande dessertbord att njuta av. Under vardagarna kan du njuta av en jullunch till det extra förmånliga priset 299 kronor. Passa på!