H&M:s café It's Pleat lanserar semmelkollektion

Inför kampen om årets mest innovativa och kreativa semla släpper It's Pleat en hel semmelkollektion där en "healthy-ish" freakshake-semla blir ansiktet utåt. I kollektionen ingår även en rawboll-semla, en overnight oats-semla samt en traditionell mini-semla.

I somras väckte It's Pleat stor uppmärksamhet kring sitt samarbete med duon bakom Food Pharmacy. Tillsammans tog de fram en grön supersmoothie, en gurkmejashot, veganska chokladbollar och en healthy-ish freakshake, fullproppad med nyttigheter, och just healthy-ish freakshakes har blivit något av ett signum för caféet. I julas släpptes en freakshake med smak av klassisk pepparkaka, och nu kommer versionen med smak av semla.

Under parollen "healthy-ish" serverar It's Pleat allt från hållbara och goda luncher till smoothies och bakverk, allt i enlighet med H&M:s filosofi om värde för pengarna. Deras senaste freakshake, som ingår i semmelkollektionen, är gjord på en bas av havredryck, dadlar och mango och sedan smaksatt med mandelsmör och kardemumma. Därefter toppas den med kokosgrädde, hallonskakade popcorn och ett spätt med blodapelsin, rawboll-semla samt kiwi.

– Hos oss på It's Pleat kan man unna sig en semla om man vill, men man kan också välja en precis lika god och lite nyttigare variant - utan att gå miste om varken smak eller kvalitet, säger Caroline Björkholm, Creative Director på It's Pleat.

I kollektionen ingår även It's Pleats veganska, ekologiska samt gluten- och laktosfria rawboll-semla. Den innehåller inga onaturliga tillsatser och är endast sötad med dadlar, vilket är ett perfekt alternativ som mellanmål under semmeltider. Du kan även beställa en Overnight Oats där man har kombinerat havregryn med mandelmassa och kryddat med kardemumma.