I februari får Östermalm tillskott på ölkartan när Hedda Spendrup lanserar Omaka, en kombination av innovationsbryggeri och krog där smak får gå före stil.
– Min ambition är att Omaka ska bli ett val för människor som gillar mat, dryck och spännande smaker överlag, säger Hedda Spendrup i ett pressmeddelande.
Hedda Spendrup kommer från bryggarfamiljen Spendrup och kan titulera sig Sveriges yngsta bryggmästare. Med Omaka, som öppnar på Uggelviksgatan, vill hon flytta gränserna för vad ett bryggeri kan vara.
– Omaka är ett innovationsbryggeri som speglar nästa generation Spendrup. Mitt mål är att bredda synen på vad en öl kan vara, hur den kan smaka och när man ska dricka den, säger hon.
Det visuella uttrycket har tagits fram av Heddas bror Axel, som är utbildad formgivare. Tillsammans ska de nu föra bryggartraditionen vidare och locka såväl ölälskare som mer ovana öldrickare.
Bryggningen beräknas komma igång i slutet av 2019 och efter årsskiftet ska den första ölen släppas.