Foto: Linnea Lindblad Foto: Linnea Lindblad

Hedda Spendrup öppnar eget hantverksbryggeri

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

I februari får Östermalm tillskott på ölkartan när Hedda Spendrup lanserar Omaka, en kombination av innovationsbryggeri och krog där smak får gå före stil.
– Min ambition är att Omaka ska bli ett val för människor som gillar mat, dryck och spännande smaker överlag, säger Hedda Spendrup i ett pressmeddelande.

Hedda Spendrup kommer från bryggarfamiljen Spendrup och kan titulera sig Sveriges yngsta bryggmästare. Med Omaka, som öppnar på Uggelviksgatan, vill hon flytta gränserna för vad ett bryggeri kan vara.

– Omaka är ett innovationsbryggeri som speglar nästa generation Spendrup. Mitt mål är att bredda synen på vad en öl kan vara, hur den kan smaka och när man ska dricka den, säger hon.

Det visuella uttrycket har tagits fram av Heddas bror Axel, som är utbildad formgivare. Tillsammans ska de nu föra bryggartraditionen vidare och locka såväl ölälskare som mer ovana öldrickare.

Bryggningen beräknas komma igång i slutet av 2019 och efter årsskiftet ska den första ölen släppas.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.