Foto: Charlotte Westring Foto: Charlotte Westring

Herbarium x Rooh – en smakresa genom tre kulturer

Upplev en unik middag som utforskar mötet mellan Rosendals Trädgårds vårskafferi och tre matkulturer: det syriska, sudanska och algeriska köket med den mångfald av smaker och färg det ger.

Lily, Samia och Hesna från kulturföreningen Rooh i Gottsunda berikar Rosendals kök till detta Herbarium. Tillsammans med Paul Svensson, Jonas Bolling och Olle Broström med kockar skapar de en middagsupplevelse som tar smak av platsen men samtidigt sträcker sig långt utanför trädgårdens ramar. Menyn baseras på recept utvalda av Lily, Samia och Hasna, rätter som bär deras respektive matkultur och smakminnen som de nu delar med sig av i växthusmatsalen.

Kulturföreningen Rooh har sin bas i Gottsunda och verkar för att stödja kvinnor och barn i Uppsala genom en rad olika aktiviteter och initiativ. Nu möts Rosendals Trädgård och Rooh i ett lustfyllt samarbete fyllt av smak.

Middag kan bokas från klockan 17.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.