Hermès öppnar flaggskeppsbutik på NK

Den 9 oktober slår Hermès upp portarna till sitt nya hem på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Den exklusiva butiken är belägen på entréplan i Ljusgården.

Hermès nya butik har två entréer på NK. Från huvudingångens dubbeldörrar får kunderna en perfekt överblick över den spatiösa lokalen på 216 kvadratmeter. Butikens design är inspirerad av Stockholms historiska stadssilhuett och stadens närhet till naturen.

– Vi är väldigt stolta över att välkomna våra kunder till Hermès nya och större yta på NK. Under året har flera exklusiva internationella varumärken etablerat sig på NK och tillsammans med Hermès flagskeppsbutik befäster det NK som en modedestination i världsklass, säger Bo Wikare, vd Nordiska Kompaniet.

På vägen genom butiken passerar man exklusiva accessoarer och inredningskollektionen. För första gången i Sverige får man chansen att upptäcka Hermès möbelkollektion. Därefter träder man in i butikens hästuniversum och kan botanisera i skinnavdelningen, innan man kommer till den inbjudande herr- och damskosalongen. Alldeles intill presenteras juveler och klockor i en avskild alkov.

Den andra entrén leder direkt till en avskild och exklusiv skönhetsavdelning, inredd i delikata puderrosa toner. Den Parisbaserade arkitektbyrån RDAI har sett till att Hermès unika arkitekturspråk genomsyrar varje detalj. Terrazzogolven med inslag av olika färgnyanser kontrasteras med lyxiga mattor, medan det 4,2 meter höga taket pryds av Hermès ornamentala belysningslister. Hermès nya hem i Stockholm erbjuder en välkomnande miljö där trogna kunder och nya besökare kan upptäcka balansen mellan stolta traditioner, enastående savoir-faire och modern kreativitet.