Hernö Gin Bar utsedd till Sveriges bästa nischade bar 2022

Under Norse Bar Awards den 7 juni utsågs Hernö Gin Bar till "Specialist Bar of the Year in Sweden". Galan, som är det största eventet för barer i Norden, ägde rum i Oslo där Linus Morgan, Food & Beverage Manager, och Dennis Anklev, Bar Manager, från Hernö Gin Bar var på plats för att ta emot priset.

Norse Bar Show arrangeras varje år och pågår under tre dagar. Där kan man ta del av seminarier, utbildningar, pop up-event, mässor och speakeasy-liknande upplevelser. Ambitionen är att inspirera till utveckling genom kunskapsspridning och ett gemensamt arbete för att höja branschstandarden samt konsumentupplevelsen i de nordiska länderna.

I år arrangerades galan på Wallmans Salonger i Oslo, och vinnarna av bäst nischade bar i Sverige var på plats för att ta emot priset.

– Det känns fantastiskt roligt att vi blir belönade just för det som är vår grundtanke med Hernö Gin Bar: att nischa in oss på superpremium-gin och att skapa världens bästa gin-cocktails. Vi vill vara ett nav för gin-entusiaster och människor som vill lära sig mer om gin i allmänhet, och Hernö Gin i synnerhet. Den här fina utmärkelsen hoppas jag bidrar till att fler hittar till oss för att ta del av extraordinära smakupplevelser, säger Linus Morgan, Food & Beverage Manager på Hernö Gin Bar, i ett pressmeddelande.


Dennis Anklev, Bar Manager, och Linus Morgan, Food & Beverage Manager, med sitt pris ”Specialist Bar of the Year in Sweden". Pressbild.

Smider planer
Just nu pågår ett planeringsarbete för att expandera och etablera Hernö Gin Bar på fler orter i Sverige, inom de närmaste fem åren.

– I dagsläget blickar mot Västkusten för nästa etablering och med årets "Specialist Bar of The Year in Sweden" i bagaget hoppas vi kunna bidra med extraordinära smakupplevelser på nya orter i framtiden, avslutar Elin Sahlman, ansvarig för etableringen av Hernö Gin Bar.