Hernö Gin Bar

4,1
8 betyg
$$$
Ginbar
Hemsida
Instagram
Hernö Gin Bar
4,1
8 betyg
Hemsida
Instagram

Hernö Gin Bar blev genast omtalade när de slog upp dörrarna i anrika lokaler intill Slussen. Här bjuder de på 200 kvadratmeter av ginupplevelser, fördelat över två våningsplan. Bortsett från drinkar gjorda på Hernö Gin serveras smårätter med svenska smaker, och det går även boka in en ginprovning och lära sig mer om drycken i deras vardagsrum en trappa ner.

Hernö Gin Bar slog upp dörrarna hösten 2021 och är inhyst i en hundraårig byggnad med marmorgolv, stora fönster och höga valv. På de två våningsplanen har man skapat en avslappnad miljö med både barplatser och soffgrupper i modern skandinavisk stil där gästerna ska känna sig hemma. Drinkmenyn representerar hela utbudet från den berömda ginproducenten Hernö Gin utanför Härnösand, och här finns något för alla ginfantaster. Bland annat erbjuds signaturcocktails i hela smakpaletten, men också klassiska cocktails som Hernö Gins prisbelönta gin & tonic.

Förutom ambitiösa gindrinkar serveras både lunch och middag i restaurangen på entréplan. Kvällstid fokuserar man på små- och mellanrätter med både svenska och kontinentala smaker, och till lunch serveras sallader, flatbreads och pasta. I restaurangen och cocktailbaren på entréplan umgås man över både mat och dryck i en livlig miljö, men vill man ha lite mer avskildhet finns även en kombinerad bar och provningslokal med bord och soffor en trappa ner, som påminner lite mer om ett vardagsrum.

Några dagar i veckan hålls också ginprovningar här. Den som vill veta mer om Hernö Gin och deras historia kan boka in en provning och testa flera av deras ginsorter.

Föreslå ändringar

Recensioner av Hernö Gin Bar

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
23 nov. 2022

Åt lunch här en fredag, och vilken suprise! Så god lunch! Dem serverar fyra olika sallader med olika protein, två flatbreads och veckans pasta. Vi åt avocado salladen som hade generöst med dressing och annat gojs. Flatbreadet var diviiiine, med blåmögelos... Visa hela »

17 feb. 2022

Hann tyvärr bara med en drink. Är maten lika bra som servicen och drinken blir det 5 stjärnor.

23 okt. 2022

Det är sällan jag behöver revidera ett betyg men den här gången blir det tyvärr så.
Hernö Gin Bar lyckas inte hitta umamin bland husmanskosten.
En kan bara hoppas att det är tillfälligt.

26 sep. 2023 · Uppdaterad

Supergoda drinkar och väldigt fin inredning!
En lugn oas mitt i det hektiska slussenbygget. :)

19 feb. 2023

Vi var där vid premiären för Hernö Gins egna bar vid Slussen. I gatuplan ligger restaurangen och den vanliga baren, medan källaren gömmer provningsrummet. Inredningen är stilrent skandinavisk men samtidigt mysig. Mest spännande är provsmaknings-menyn med... Visa hela »

2 sep. 2022

Trevligt bemötande, himmelska drinkar och tilltugg 👍🏻👍🏻👍🏻😊😊😊

13 apr. 2023
20 feb. 2022