Herrängens Gård samlar in skänkta julklappar

Ägarna bakom Herrängens Gård har startat en julklappsinsamling till Alla Kvinnors Hus och uppmanar nu sina gäster att bidra med julklappar.

Herrängens Gård är ett gårdscafé med anor från 1600-talet beläget i en idyllisk gårdsmiljö vid Långsjön. Nu i juletider har ägarna bakom gården startat en julinsamling till Alla Kvinnors Hus, en ideell organisation som arbetar med barn och vuxna som utsätts för våld i en nära relation. De vill uppmuntra allmänheten till att skänka julklappar till organisationen.

– Vi tycker det är en fin idé. Julen har blivit mer och mer kommersiell. Det är konsumtion, konsumtion och konsumtion. Det är lätt för oss som har det bra, men vi vill också ägna oss åt dem som tycker att det här är en jobbig tid på året, när väldigt mycket fokus ligger på familjen och familjetraditioner, säger en av delägarna, Cecilia Lögdberg, till Stockholm Direkt.

Det finns inga särskilda regler för vilken typ av julklapp det måste vara, bara att den är hel och ren och uppmärkt med kön och ålder. Man kan lämna julklapparna under gårdens öppettider fram till och med den 15 december. Alla Kvinnors Hus delar sedan ut julklapparna under sin julfest den 18 december.