Hon ska bygga upp Thatsup - internationellt

Tidigare drev hon Yelp i Sverige – nu ska Agnes Lindberg ta Thatsup utomlands. Självklart med hjälp av en stor dos passion.
- Jag drivs mycket av passion och hög arbetsmoral, det handlar om att vara bra på det man gör just nu, säger hon.

Agnes Lindberg har hunnit med en karriär både inom restaurangbranschen och som ansvarig på Yelp i Sverige. Senast var hon country manager på ResQ Club, en tjänst för att rädda matsvinn. I början av hösten axlade Agnes rollen som COO på Thatsup.

- Jag har en stor passion för att ge en perfekt upplevelse. Det är därför jag vill jobba på en krog- och nöjesguide – för att guida människor till den där perfekta upplevelsen. Vi kan fungera som en bro mellan gästerna och restaurangerna, säger hon.

Den första uppgiften som COO blir att vara med och utveckla Thatsup när det gäller allt från community till försäljning. Målet är sedan att kunna lansera internationellt inom en överskådlig framtid. Som COO får Agnes största ansvaret.

- Det är en fantastisk utmaning. Thatsup har funnits i tio år, men det finns ändå en startupkänsla i att lansera i ett nytt land. Vi är nybörjare på den nya marknaden och kommer att få bygga upp allt från grunden. Jag tror verkligen att vi kommer att lyckas även utomlands.

Samtidigt som hon har gått från den ena utmaningen till den andra har Agnes Lindberg fått två barn, något som hon även bloggar om på Thatsup.

- Att ha blivit mamma är det som har utvecklat mig mest. Jag har lärt mig att planera bättre. Samtidigt handlar det om att kunna vara relevant fast du inte är ”med”. För andra passar det att vara mammaledig ett år, men jag är inte så som person.

Vad är viktigast i yrkesrollen?
- Det handlar om att vara bra på det man gör just nu och känna stolthet över det, oavsett vad man gör. Alla kan inte vara influencers, det är lika fint att vara kock, lärare eller städare. Gör ditt jobb med stolthet!

Kolla in Agnes tips på fem ställen som är lika passionerade som hon...

5 snabba med Agnes
Kalf & Hansen – "De är så fantastiska som personer! Tycker det är fantastiskt att de gör allt 100 % ekologiskt. Ett måste för lunch!"
OmnOmnOmn Chocolaterie – "Min stora favorit. Eva är cool och hennes choklad är bäst i Stockholm."
Brekkie – "Ida har slutat med plast och kör med glas nu, och så är det glutenfritt, vegetariskt och svingott"
Krubberiet – "Mathantverk. Jag äter hans vegetariska korv när jag är där, de bakar baguetten själva, gör korvar och tillbehör. Magiskt, snacka om genuint!"
Bröd & Salt – "Ägaren Michel är så jävla ball. Så genuint, drivs med passion och bibehåller det även när de växer."