Hotel Diplomat öppnar nytt i Östermalms Saluhall

I samband med att Östermalms saluhall renoveras under 2016-2018 passar Hotel Diplomat på att öppna ett systerhotell i anslutning till saluhallen. Det nya hotellet kommer att ha flera restauranger, matbar, cocktailbar och egen deli.

När Hotel Diplomats nya lifestylehotell öppnar senvåren 2018 på Nybrogatan är det som en del av Stockholms stads satsning på Östermalms Saluhall. Tanken är att skapa ett komplement till hotellet på Strandvägen.

– Hotellet kommer att vara mer boutique och rikta sig till gästen som söker en levande miljö med fokus på boende och mat med hög socialtrivsel mitt i vackra Stockholm, säger Anna Cappelen, ordförande och delägare Hotel Diplomat.

Det nya hotellet kommer att ha 71 rum och sviter med varm, modern och ombonad inredning, senaste tekniken, konferensmöjligheter samt spa. Restaurangerna kommer att erbjuda ekologisk och närodlad mat. Man vänder sig till en berest målgrupp, internationella affärsmän och turister som vill bo mitt i Stockholm.

– Hotel Diplomat har presenterat ett koncept som kommer komplettera och stärka Östermalms saluhall som handelsplats. Hotellet kommer att ha starkt fokus på mat- och matupplevelser och precis som Östermalms saluhall förknippas de med lång tradition, hög kvalitet, god service och expertkunnande, säger Jan Valeskog (S), ordförande fastighetsnämnden Stockholm stad.