Hotel Kung Carl öppnar upp takterrass

Det eminenta hotellet Kung Carl bjuder in till inte bara en men två uteserveringar i sommar. En på markplan, och en bland takåsarna. Den nya takterrassen för tankarna till Paris och ser passande nog ut över det pulserande Stureplan.

Under sommaren 2022 välkomnar Hotel Kung Carl två helt nya uteserveringar, däribland en takterrass som blickar ut över Stureplan. Den andra hittar du på markplan vid entrén. Uteserveringarna är båda två en naturlig förlängning av hotellets nordfranska bistro, La Belle Epoque, och cocktailbar.

Takterrassen erbjuder en intim upplevelse bland skyarna, perfekt för lite mer privata möten och tillställningar. Stilen följer hotellets romantiska interiör med mjuka toner i rosa och grönt i lekfulla mönster medan citronträd, färgsprakande blomsterarrangemang och klättrande murgröna ger en känsla av en lummig Provence-trädgård. Extra plus är att inget skymmer för solen, för den som gillar att skåla ikapp med strålarna.

– Visionen med uteserveringarna är att flytta ut bistro La Belle Epoque och Cocktailbaren till sommaren. Vi vill framkalla en känsla av en livlig fransk bistro i Paris. Uteserveringen som hör till bistro La Belle Epoque bjuder på eleganta franska rätter med en internationell touch. På sommarmenyn återfinns våra klassiska signaturrätter såsom moules men även hängmörat kött och rätter med influenser från det svenska köket. På Cocktailbarens sommarmeny finns uppfriskande cocktails såsom Italicus Grape Spritz, säger Jan Andersson, krögare och VD för restauranggruppen, i ett pressmeddelande.

Hotel Kung Carls takterrass finns tillgänglig att abonnera för middagar såväl som mingel och after work för upp till ungefär 24 sittande och 40 stående.

– Vi är glada att äntligen få erbjuda våra hotellgäster, och även andra gäster, möjligheten att ta del av våra fantastiska uteserveringar och vår intima takterrass – för att äta frukost, middag eller ta en after work i solen, säger Daniel Boudal, operativ chef på Hotel Kung Carl.