Hösten på 2.35:1

2.35:1 nere i Berns källaren är en av Whatsups absoluta favoritklubbar i Stockholms uteliv. Varför? Enkelt. Här har vi alltid kul. Stämningen är på topp, det spelas grym musik av tunga djs och publiken är varierad. Vi får en härlig känsla av att trend och lyx blandas med underground. Det är svårt att förklara.

I höst bjuds det på många spännande händelser. Se nedan (infon om artisterna är saxat från Berns hemsida). Vi kommer uppdatera schemat allteftersom att Berns uppdaterar sitt schema.


10 Sept - ZOO BRAZIL & WARM UP LEO NETZ

Zoo Brazil, mer känd som John Andersson, är med sitt rykte känd för att vara en av dansmusikens mest innovativa och respekterade producenter. Med över hundra singlar under pseudonym som Laid, Cuba Computers, Nars, The Kelly Project, The Wiggs och Outcold bakom sig, är detta knappast en överraskning men desto mer ärorikt att få ha honom på 2.35:1 denna fredag.

Med ena foten i populärkulturella världen och den andra i undergroundkulturen, producerar han åt flera av de största världsartisterna. Och nyligen för Kylie Minogue där han medverkat på hennes album "X" och skrivit låten "The One" till henne, som blev nominerad till både US Grammy Award och BRIT Award för respektive Bästa Electronica/Dans-album och Bästa Internationella album, som hittills sålt över 1.4 miljoner exemplar.

John började 2009 med att samarbeta med och göra remixer åt ytterligare stora namn inom genren electronica- och popmusik, där bland Moby, Tiësto, Fatboy Slim, Human League, Dannii Minogue och Nitin Sawhney, men också som värd för de mest respekterade och kreddiga underground aktörerna som James Holden, Ian Pooley, Rex the Dog, Blaze, Dirty Vegas, Lo Fidelity Allstars, Zoot Woman/Stuart Price (Madonnas producent).

Som Zoo Brazil, reser John också världen runt, och som välkänd dj spelar han på de högst rankade klubbarna som Ministry of Sound och Pacha, och även alla de största och fetaste undergroundklubbarna och festivalerna i Australien, Europa, USA och Sydamerika.


11 Sept - MATHIAS KADEN

Oavsett om det gäller en öppning, primetime eller efterfest har tyska Mathias Kaden en känsla för publiken och lokalen som om och om igen visar på att han lever för sitt yrke.

Hans musik är både väldigt ambitiös och upplyftande. Efter 90talets housemusikera jobbar han hårt för att skapa nya ljudstrukturer. Sedan en tid tillbaka har han experimenterat med olika trummor och resultatet är en skön rytm som kommunicerar med lyssnaren på ett alldeles särskilt vis. Han har en förmåga att skapa en imponerande repertoar av känslor som reproduceras hos danspubliken. Mathias olika set innehåller ljudinslag som funk, freak, dashing, dub och slamming och som berikas av afrikanska och sydamerikanska trummor.

Som fjortonåring fick han inspiration av de första house- och techno DJerna vid Bioxultra i Gera och fick därför sin första skivspelare. I sju år har han varit resident DJ på välkända klubb Muna och han stöder också talangfulla människor inom projektet Freshblood.

Dessutom är han som producent, DJ och organisatör också delansvarig för Klanglaufs events på Kassablanca i Jena.


Tillsammans med Marek Hemman, har Mathias släppt fyra eps på labeln Freude am Tanzen och fyra egna eps på Vakant. Han har också gjort remixer för bland andra Matthias Tanzmann, Onur Özer, Dapayk, Anja Schneider, Daniel Stefanik och Trentemöller.


17 Sept - PAWAS & ÖZGÜR CAN
PAWAS

Pawas indiska influenser möter Detroits avskalade och manande rytmer. Pawas växte upp i Indien och när han flyttade till Tyskland tog hans elektroniska karriär riktig fart. Med släpp på etiketter som Spectral Sound, Flash, Squonk och Night Drive music samt stora spår som "Bummelzug", "Det" och "Piano Rain" har han charmat världens största djs och producenter. Listan är lång och innefattar bland andra Dubfire, John Digweed, Hernan Cattaneo, Marc Romboy, Luciano, Jimpster och Satoshie Tomiie. Läs mer om DJ Pawas fascinerande förflutna.

ÖZGÜR CAN
Özgur Can har etablerat sig som en av Europas mest pålitliga men samtidigt mångbottnade och luriga leverantörer av djup, svängig tech house. Skivbolaget My Disco Preset är Özgur Cans nästa steg efter egna släpp på Sven Väths bolag Cocoon, Armin van Buurens Armada och legendariska Harthouse. Hans etikett drunknar i lovord från underjordiska technoskivspelare och vasspennade technokritiker. Indieinspirerad, housestudsig, smygtrancig, ploppande, skev, och gracil dansmusik för folket, där har ni Özgur i egen hög person.

18 Sept - DJ YELLOW "Mister Yellow is a very talented man ....Full support from me as usual" - Laurent Garnier

2010 började med att Alain Ho a.k.a DJ Yellow släppte en longplayer, nämligen sitt nya album tillsammans med portugisiska duon "Hi-Tech ²" som egentligen heter Tiago Fragateiro och Ricardo Oliveira. De tre vännerna träffades sommaren 2008 och beslutade att under samlingsnamnet MINDZ KONTROL ULTRA förena sina krafter för att kontrollera sinnen överallt, med det kraftfullaste vapnet av dem alla - musik!

Det nya albumet är en blandning av djup och läcker tech house i fusion med funkiga basar och väl doserade trummor. Med spår väl parade med riktiga e-bassar dras minnet direkt till "Paradise" albumet av Bob Sinclar, som Alain även var med och producerade. Men dessa element kan bara ses som lite citat från hans rötter; stora portioner av albumet är stycken av futuristisk house, som gjorda direkt för dansgolv runtom i världen.

Tidigare har DJ Yellow släppt en hel del alster på prestigefulla labels som Josh Wink's Ovum Records, Soundz, Wolfskull Records, Unfokused Musik, Urban Torque, och naturligtvis på sitt eget nya skivbolag Composite Records.

Dj Yellow vände upp och ned på dansgolvet på 2.35:1 i våras och är tillbaka igen för att bjuda på ännu ett fantastiskt set och musik från sitt nya album. Det är vi är mycket glada för!

24 Sept - MÅNS GLAESER, MANARÉ & FRENCH FRIES

Måns Glaeser är bra driftig man. Hans galna klubbar och påhitt har utmanat lagen för vad som får hända på ett dansgolv. Sätt honom bakom skivspelarna på vilket hak som helst och jag garanterar att taket lyfter. Under pseudonymen Savage Skulls har Måns gjort flera remixer åt Miike Snow, Moby, Timbuktu, Jesse Rose och Major Lazer. Mångsidig som han är, släpper även hans andra grupp Staygold ett album 2010, fullpackat med godbitar och gästartister som Spank Rock och Mapei. Måns är här för att stanna!


25 Sept - GET PHYSICAL SHOWCASE

Läs här


09 Okt - DJ YELLOW + TIAGO FRAGATEIRO
Läs här


30 Okt - CASSY & BULU (COCOON)
Läs här


27 Nov - CATZ N DOGZ & NICO FROM NOZE
Läs här


04 Dec - BEN KLOCK & STEFFI
Berlinfödde Ben Klock betyder mer än någon annan dj, producent och skivbolagsägare just nu. Han startade storartat som resident på Berghain när det öppnade 2004 och har sedan gjort ett starkt avtryck på klubbens unika sound.

Klocks album (Ostgut Ton och egna labeln Klockworks) består av technoset fulla av hypnotiskt djupa och tunga grooves. De har på senare tid resulterat i ett exceptionellt gott internationellt rykte. Hans musik är fri från stagnerande nostalgi och vinner lyssnaren genom sin konsekvens, spänning och dynamik igen, igen och igen. Den har samtidigt en känslighet som oftast förknippas med housemusik. Med sina månatliga maratonset på Berghain blir han också inspirerad av den magiska atmosfären och motiverad till att hoppa över falluckan som kallas rutin.


18 Dec - ANDRÉ GALLUZZI & INGO BOSS
Läs här

2.35:1 | 23 år | 23:00-04:30 | 180 kr