Höstens spelningar på Mornington

Under hösten gästas Mornington av olika musiker varje torsdagskväll. Nedan kan du läsa mer om vem som spelar och när!

28/8: Lina Nyberg Band

Sångerskan och kompositören Lina Nyberg är en av de viktigaste stilbildarna inom svensk jazz. En internationellt erkänd sångerska med hela 16 skivor under eget namn. Modernt, lekfullt och med en hungrig lust att hela tiden utforska nya musikaliska områden. Till Mornington kommer hon med hela sitt band.

Se mer här


4/9: Andy Pfeiler Trio

Under Cover Funk Soldier eller Futureman. Gitarristen Andy Pfeiler presenterar sig under många namn men leveransen är samma svängiga funk och soul. Som gitarrist ser man oftast Andy bakom storheter som Nils Landgren och Simone Moreno. Till Mornington kommer han med sitt eget funkprojekt. Egna låtar från sina egna skivor.

Se mer här

11/9: Indigos

Jazzkvartetten Indigos bygger hela sin musikaliska idé på att återanvända musik man är uppväxt med. 70- och 80-talsklassiker blir grunden för improvisationen. Räkna med nya standards eller annorlunda tolkningar av gamla favoriter.

Se mer här


18/9: Sofia Pettersson

Sångerskan Sofia Pettersson har släppt fem skivor med varma personliga texter. Hon har blandat mellan engelska och svenska och lyft fram en avskalad och skör stil som väl hörs på senaste skivan Det liknar ingenting. Till Mornington kommer hon med sina två toppmusiker Petter Bergander på piano och Ola Bothzén på slagverk.

Se mer här

25/9: Lili Arujo/Gustav Lundgren

Ett internationellt projekt med sångerskan Lili Arujo från Rio de Janeiro och svenske gitarristen Gustav Lundgren. Deras skiva Passajeiros har släppt i år och tillsammans har de turnerat genom stora delar av Europa. En brasiliansk skönsvängande afton!

Se mer här

2/10: Niklas Lind

Niklas Lind verkar i en musiktradition med rötter i Olle Adolphsons låtskatt, en tradition där gränserna mellan pop, jazz och visa suddas ut tills det blir omöjligt att avgöra vad som är vad. Det låter inte bara genomsvenskt utan också förvånansvärt unikt!" (Helsingborgs dagblad)

Se mer här


9/10: Lovisa Lindkvist

Den unga lovordade jazzsångerskan Lovisa Lundkvist släppte sitt debutabum 2006 och samma år tilldelades hon även Monica Zetterlundstipendiet. Omtalad som nästa stora jazzvokalist har hon spelat med de flesta inom jazzeliten och även varit förband åt Dionne Warwick på Konserthuset.

Mer information: Mornington Restaurang & Bar